Теми статей
Обрати теми

Включення періоду роботи за сумісництвом до стажу для виплати надбавки за вислугу років

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Включення періоду роботи за сумісництвом до стажу для виплати надбавки за вислугу років

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Працівник з 2002 року по теперішній час працює за основним місцем роботи на посаді старшого лаборанта Харківської медичної академії післядипломної освіти. За сумісництвом з 2002 по 2008 рік працював на посаді лікаря державного закладу охорони здоров’я на 0,25 ставки без запису в трудовій книжці.

Чи може бути включена робота за сумісництвом з 2002 по 2008 рік до стажу для виплати надбавки за вислугу років? Чи можна зарахувати такий стаж роботи на підставі довідки, виданої закладом, де лікар працював за сумісництвом?

(м. Харків)

 

Згідно з

постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я» від 19.12.2009 р. № 1418 медичні працівники отримують з 1 січня 2010 року надбавку за вислугу років. Розмір зазначеної надбавки встановлюється працівникам до посадового окладу залежно від стажу роботи: понад 3 роки роботи — 10 відсотків, понад 10 років — 20 відсотків та понад 20 років — 30 відсотків. Надбавка нараховується працівникам щомісячно до посадового окладу (з урахуванням підвищень) за фактично відпрацьований час без урахування інших доплат та надбавок як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. Отже, якщо працівник працював за сумісництвом на посаді лікаря державного закладу охорони здоров’я, стаж цього періоду роботи зараховується для встановлення йому надбавки за вислугу років.

Згідно з

п. 5 зазначеного Порядку визначення стажу для обчислення надбавки за вислугу років здійснюється на підставі трудової книжки або іншого документа, що відповідно до чинного законодавства підтверджує наявність стажу роботи. Тому, якщо запис про роботу за сумісництвом відсутній у трудовій книжці працівника, документом, який підтверджує цей стаж, є довідка з місця роботи за сумісництвом.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі