Теми статей
Обрати теми

Запис до трудової книжки студента-практиканта

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Запис до трудової книжки студента-практиканта

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Хто повинен видати трудову книжку та внести до неї записи студенту навчального закладу денної форми навчання, якщо він обіймав посаду спеціаліста під час виробничої практики?

(м. Харків)

 

Відповідно до п. 2.16 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 р. № 58 (далі — Інструкція № 58), для студентів, слухачів курсів, учнів, аспірантів та клінічних ординаторів, які мають трудові книжки, навчальний заклад (наукова установа) вносить записи про час навчання на денних відділеннях (у тому числі підготовчих) вищих навчальних закладів. Підставою для таких записів є накази навчального закладу (наукової установи) про зарахування на навчання та про відрахування з числа студентів, учнів, аспірантів, клінічних ординаторів.

Період роботи студентів при проходженні виробничої практики підтверджується відповідною довідкою із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади та часу роботи. На підставі цих довідок навчальні заклади (наукові установи) забезпечують занесення до трудових книжок студентів, учнів, аспірантів та клінічних ординаторів відомостей про роботу згідно з одержаними даними.

Згідно з п. 2.17 Інструкції № 58 для студентів, учнів, аспірантів та клінічних ординаторів, які раніше не працювали та у зв’язку з цим не мали трудових книжок, відомості про роботу в студентських таборах, на виробничій практиці, а також про виконання науково-дослідної госпдоговірної тематики на підставі довідок вносяться підприємством, де надалі вони будуть працювати.

Із студентами за місцем проходження практики може бути укладено трудовий договір, що має наслідком виникнення трудових правовідносин, а не відносин, які засновані на договорі про проходження практики. На таких студентів розповсюджуються правила внутрішнього трудового розпорядку підприємства, установи, організації, вони мають право на заробітну плату, щорічну відпустку, пільги та гарантії, що передбачені законодавством про працю.

Зарахування студентів до штату оформлюється наказом керівника та вноситься відповідний запис до трудової книжки. Крім того, якщо це перше робоче місце, також вноситься запис про час навчання у вищому навчальному закладі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі