Теми статей
Обрати теми

Запис у трудову книжку щодо роботи за сумісництвом

Редакція ОП
Відповідь на запитання

З

апис у трудову книжку щодо роботи за сумісництвом

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Якщо я працюю на тому самому підприємстві за основним місцем роботи бухгалтером, а за сумісництвом обліковцем бухгалтерських даних, чи можна мені зробити запис у трудову книжку назви посади бухгалтера-обліковця?

(м. Кіровоград)

 

Згідно з

п. 2.14 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України та Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 р. № 58, записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнятий працівник, виконуються для робітників та службовців відповідно до найменування професій та посад, зазначених у Класифікаторі професій.

На сьогодні чинним є

Класифікатор професій ДК 003:2005, затверджений та введений у дію наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 26.12.2005 р. № 375.

Відповідно до

п. 1.2 Класифікатора професій ДК 003:2005 цей документ призначений для застосування центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, Федерацією роботодавців України, усіма суб'єктами господарювання під час запису про роботу у трудові книжки працівників.

На підприємствах, в установах та організаціях записи про роботу вносять у встановленому порядку до трудових книжок працівників відповідно до професійних назв робіт, зазначених у додатках А і Б.

У чинному

Класифікаторі професій ДК 003:2005 назви посади «бухгалтер-обліковець» не передбачено. Є окремо назви посад «бухгалтер» (код 3433), що відповідає класифікації професії «Бухгалтери та касири-експерти» розділу «Фахівці» та «обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» (код 4121), що відповідає класифікації професії «Реєстратори бухгалтерських даних» розділу «Технічні службовці».

Написання назв посад шляхом їх об’єднання буде порушенням порядку, установленого

Класифікатором професій. Тому в трудову книжку працівника слід зробити запис назви посади за основним місцем роботи, тобто «бухгалтер».

Одночасно з цим, за бажанням працівника, роботу за сумісництвом можна вказати в трудовій книжці окремо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі