Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

КАБМІН ПІДВИЩИТЬ МІНЗАРПЛАТУ

У 2010 році Кабінет Міністрів підвищить мінімальну зарплату в Україні до

888 грн. Про це повідомив прес-секретар Прем'єр-міністра Віталій Лук’яненко.

Сьогодні Уряд під керівництвом Миколи Азарова розробляє проект Закону про Держбюджет-2010. Одним з його основних розрахункових параметрів є мінімальна зарплата, виходячи з якої розраховується обсяг виплат зарплати перш за все в бюджетній сфері, а також соціальних виплат. Новий проект Держбюджету має бути підготовлено та винесено на розгляд Парламенту до 11 квітня. Відповідне доручення Уряду дав Президент Віктор Янукович.

 

КОШТИ НА ВИПЛАТУ НАДБАВОК БЮДЖЕТНИКАМ БУДЕ ЗАКЛАДЕНО В ДЕРЖБЮДЖЕТІ-2010

Кабмін прийняв постанову від 02.03.2010 р. № 244, якою вніс зміни до постанови КМУ від 29.12.2009 р. № 1414 «Про заходи щодо організації бюджетного процесу у 2010 році». Так, зокрема, Міністерству фінансів доручено затвердити не пізніше 1 квітня 2010 року тимчасовий розпис Державного бюджету України на II квартал з урахуванням вимог, установлених постановами КМУ «Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек» від 30.09.2009 р. № 1073, «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників» від 05.10.2009 р. № 1130 і «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я» від 29.12.2009 р. № 1418.

Отже, для працівників бюджетної сфери відповідні кошти для встановлення надбавок буде закладено в Держбюджеті-2010, а значить, зазначені категорії працівників можуть розраховувати на їх отримання у 2010 році.

 

ВИПЛАТА ЗАРПЛАТИ БЮДЖЕТНИКАМ ЗА РАХУНОК БЛАГОДІЙНИХ ВНЕСКІВ — ЗА РІШЕННЯМ БЛАГОДІЙНИКА

Постановою від 17.02.2010 р. № 245 Кабмін уніс зміни до Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування, затвердженого постановою КМУ від 04.08.2000 р. № 1222.

Суть змін така: частина коштів, отриманих як благодійні (добровільні) внески та пожертви від юридичних і фізичних осіб,

може спрямовуватися на виплату заробітної плати працівників установ і закладів освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання відповідно до кошторисів зазначених установ і закладів з дотриманням вимог Закону України «Про благодійництво і благодійні організації» від 16.09.97 р. № 531/97-ВР, але тільки якщо такий напрям видатків визначено благодійником.

 

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЕДПРАЦІВНИКІВ БЕЗОПЛАТНИМ ЖИТЛОМ З ОПАЛЕННЯМ ТА ОСВІТЛЕННЯМ

Міністерство освіти і науки України в листі від 22.01.2010 р. № 1/12-200 відповіло на звернення Профспілки працівників освіти і науки України щодо гарантій держави із забезпечення педагогічних працівників у сільській місцевості та селищах міського типу безоплатним житлом з опаленням та освітленням.

Так, відомство повідомило, що воно підтримує пропозицію про виключення п. 14 постанови КМУ від 28.05.2008 р. № 530 як такого, що безпідставно обмежує права, зокрема педагогічних працівників, на пільги з оплати комунальних послуг. Для цього Міносвіти звернулося з листом до Міністерства фінансів про необхідність термінового внесення змін до зазначеної постанови, а саме виключення п. 14 як такого, що не відповідає чинному законодавству.

Нагадаємо, що в п. 14 постанови № 530 зазначено: пільги, компенсації та гарантії, на які відповідно до законів мають право окремі категорії працівників бюджетних установ щодо знижки плати за користування житлом, паливом, телефоном і плати за комунальні послуги та інші, надаються за умови, якщо розмір наданих пільг у грошовому еквіваленті разом із середньомісячним сукупним доходом пільговика за попередні шість місяців не перевищує 900 грн.

 

ІНФЛЯЦІЯ В ЛЮТОМУ 2010 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у лютому 2010 року склав

101,9 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі