Теми статей
Обрати теми

Про працевлаштування інвалідів

Редакція ОП
Лист від 20.08.2010 р. № 1/0-267/06

Фонд соціального захисту інвалідів

Про працевлаштування інвалідів

Лист від 20.08.2010 р. № 1/0-267/06

(витяг)

 

<…>

Згідно зі статтею 17 Закону № 875-XII* підприємства, у тому числі підприємства громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю (далі — роботодавці), зобов'язані виділяти і створювати робочі місця для працевлаштування інвалідів, серед них спеціальні робочі місця, здійснюючи для цього адаптацію основного й додаткового обладнання, технічного оснащення та пристосувань тощо з урахуванням обмежених можливостей інваліда, створювати для інвалідів умови праці з урахуванням індивідуальних програм реабілітації та забезпечувати інші соціально-економічні гарантії, передбачені чинним законодавством.

* Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.91 р. № 875-ХII. — Прим. ред.

Відповідно до частини першої статті 18 цього Закону (у редакції до 23.02.2006 р.) працевлаштування інвалідів здійснюється центральним органом виконавчої влади з питань праці та соціальної політики, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями інвалідів.

Однак з урахуванням того, що зазначені державні органи не можуть безпосередньо здійснювати працевлаштування інвалідів на підприємствах

, оскільки згідно зі ст. 21 КЗпП фактом працевлаштування є укладення трудового договору між працівником, у цьому випадку інвалідом, і власником чи уповноваженим органом підприємства, тому перелічені у ст. 18 Закону суб'єкти відповідно до чинного законодавства (п.п. 12 п. «б» ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування», п. 4 ст. 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ч. 3 п. 2 ст. 19 Закону України «Про зайнятість населення») мають повноваження щодо забезпечення бронювання місць для інвалідів та направлення їх для працевлаштування на підприємства, установи, організації, однак безпосереднє працевлаштування здійснює саме підприємство. При цьому підприємства зобов'язані вживати всіх залежних від них заходів щодо виконання встановленого нормативу робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів. Адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону № 875-XII роботодавці зобов'язані сплачувати незалежно від положень, викладених у статті 18 Закону № 875-XII.

Як уже зазначалося, Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації інвалідами права на трудову зайнятість» від 23.02.2006 р. статтю 18 викладено в новій редакції та Закон № 875-XII доповнено новою статтею 181, які не встановлюють обов'язку державних органів працевлаштовувати інвалідів. Ці зміни мають на меті вдосконалити механізм сприяння зайнятості особам з обмеженими фізичними можливостями шляхом використання гнучких форм організації праці, застосування надомної праці, сприяння підприємницькій діяльності, а також активізації роботи державної служби зайнятості, пов'язаної з їх професійною орієнтацією, навчанням та працевлаштуванням, оскільки сфера соціальної захищеності інвалідів в Україні відповідно до Закону України «Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу» від 18.03.2004 р. № 1629-IV є пріоритетною сферою адаптації.

Згідно зі змінами, унесеними до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо професійної та трудової реабілітації інвалідів» від 06.10.2005 р. № 2960-IV і Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації інвалідами права на трудову зайнятість» від 23.02.2006 р. № 3483-IV, підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю, самостійно здійснюють працевлаштування інвалідів у рахунок нормативів робочих місць виходячи з вимог статті 18 цього Закону.

При цьому

державна служба зайнятості відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» тільки сприяє працевлаштуванню інвалідів, які перебувають на обліку та зареєстровані як безробітні. А тому обов'язок щодо працевлаштування інвалідів відповідно до встановленого Законом нормативу покладається виключно на підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю.

 

Директор Е. Скибінський

 

Коментар редакції

 

Працевлаштування інвалідів — обов'язок виключно роботодавців

 

У листі, що коментується, Фонд соціального захисту інвалідів (далі — Фонд) у черговий раз акцентував увагу на обов'язку підприємств, у тому числі підприємств громадських організацій інвалідів, установ та організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю (далі — роботодавці), виділяти і створювати робочі місця для працевлаштування інвалідів. Фонд зазначає, що

обов'язок з працевлаштування таких осіб покладається виключно на роботодавців, які використовують найману працю.

Справа в тому, що раніше працевлаштування інвалідів здійснювалося центральним органом виконавчої влади з питань праці та соціальної політики, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями інвалідів. Однак на сьогодні ця норма в ст. 18 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.91 р. № 875 (далі — Закон № 875) не міститься. Тому згідно з ч. 3 ст. 19 Закону № 875 роботодавці самостійно здійснюють працевлаштування інвалідів у рахунок нормативів робочих місць виходячи з вимог ст. 18 цього Закону.

Отже, роботодавці зобов'язані вживати всіх залежних від них заходів з виконання встановленого нормативу робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів.

При цьому Фонд зазначив, що

державна служба зайнятості може тільки сприяти працевлаштуванню інвалідів, які перебувають на обліку та зареєстрованих як безробітні.

Нагадаємо, що за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів роботодавці сплачують адміністративно-господарські санкції та пеню. Однак за непрацевлаштування інвалідів адміністративно-господарські санкції до установ та організацій, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, не застосовуються згідно з ч. 1 ст. 20 Закону № 875. На це також не раз указував Фонд у листах від 27.03.2006 р. № 06ю-48/503-140/1, від 06.07.2007 р. № 1/6-313 і від 16.05.2008 р. № 1/6-155/06. При цьому

бюджетні установи не звільнені від обов'язку створення робочих місць для інвалідів.

Наостанок зауважимо, що ми неодноразово розповідали про працевлаштування інвалідів на сторінках нашої газети // «ОП», 2009, № 3, с. 19; № 12, с. 12; № 19, с. 21; 2010, № 5, с. 7.

 

Наталія ІВЛЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі