Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ВИПЛАТА ДОПОМОГИ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ ПРАЦІВНИКАМ МУЗЕЇВ

Постановою КМУ від 12.10.2010 р. № 932 внесено зміни до постанови КМУ «Про реалізацію окремих положень частини другої статті 28 Закону України «Про музеї та музейну справу» від 22.01.2005 р. № 82 (далі — постанова № 82).

Змінами передбачено, що працівникам державних та комунальних музеїв, зазначеним у затвердженому постановою № 82 переліку посад, виплачується допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати).

Зазначена допомога виплачується на підставі рішення керівника музею, а керівникам музеїв — за погодженням із засновником чи уповноваженим ним органом, у межах фонду оплати праці працівників державних та комунальних музеїв, затвердженого на відповідний рік.

Постанова набрала чинності 20.10.2010 р.

 

ЩОМІСЯЧНА ДОДАТКОВА ГРОШОВА ВИНАГОРОДА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ

Постановою КМУ «Питання грошового забезпечення окремих категорій військовослужбовців Збройних Сил, Державної прикордонної служби та внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ» від 22.09.2010 р. № 889

з 1 жовтня 2010 року військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), які обіймають посади плаваючого та льотного складу Збройних Сил, Державної прикордонної служби та льотного складу внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ, установлено щомісячну додаткову грошову винагороду в розмірі, що не перевищує місячне грошове забезпечення.

Граничні розміри, порядок та умови виплати такої щомісячної додаткової грошової винагороди визначаються Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ та Адміністрацією Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством праці та соціальної політики і Міністерством фінансів у межах затвердженого фонду грошового забезпечення.

Постанова набрала чинності 02.10.2010 р.

Також нагадаємо, що наказом МВС від 15.09.2010 р. № 436 затверджено Інструкцію про порядок виплати грошового забезпечення та одноразової грошової допомоги при звільненні військовослужбовцем внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. Наказ набрав чинності 01.11.2010 р.

 

СУМІЩЕННЯ ТА СУМІСНИЦТВО ДЛЯ КЕРІВНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Мінпраці в листі від 21.06.2010 р. № 514/13/155-10 надало роз'яснення щодо можливості роботи на умовах суміщення та сумісництва для керівників навчальних закладів, зокрема декана вищого навчального закладу III — IV рівнів акредитації.

Так, відомство зауважило, що згідно з постановою КМУ від 30.08.2002 р. № 1298 доплата за суміщення професій (посад) не встановлюється

керівникам навчальних закладів, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів навчальних закладів, їх заступникам. Оскільки посада декана належить до посад керівників підрозділів у сфері освіти і виробничого навчання, то особа, яка обіймає таку посаду, не має права на доплату за суміщення професій (посад).

Водночас

керівні працівники вищого навчального закладу III — IV рівнів акредитації (ректори, проректори, декани та заступники деканів факультетів, начальники навчальних відділів, завідувачі аспірантури та докторантури, керівники виробничої практики, учені секретарі), крім своєї основної роботи, можуть виконувати в цьому ж навчальному закладі педагогічну роботу з погодинною оплатою не більше ніж 240 годин на рік і роботу за сумісництвом до 0,5 ставки відповідного викладача.

При роботі за сумісництвом з працівником укладається трудовий договір.

 

УМОВИ ОПЛАТИ ПРАЦІ ЛІКАРІВ — СУДОВО-ПСИХІАТРИЧНИХ ЕКСПЕРТІВ

МОЗ України в листі від 23.09.2010 р. № 10.02.11/2825 роз'яснило деякі питання, пов'язані з оплатою праці судово-медичних експертів. Зокрема, відомство зауважило:

1. Посадові оклади судово-медичних експертів визначаються згідно з Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, затвердженими наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

2.

Надбавка за вислугу років нараховується таким працівникам до посадового окладу, визначеного за графою 5 тарифікаційного списку працівників без урахування підвищення на 25 % за шкідливі та важкі умови праці, з урахуванням надбавки за ранг, визначеної відповідно до постанови КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268.

3. Лікарі — судово-психіатричні експерти можуть займатися медичною практикою. У разі коли судмедексперт працює за сумісництвом лікарем, він може розраховувати на надбавку за вислугу років згідно з Порядком, затвердженим постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418, оскільки зазначену надбавку виплачують і за основним місцем роботи, і за сумісництвом.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі