Теми статей
Обрати теми

Установлення премії керівнику комунального підприємства

Редакція ОП
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ ПРЕМІЇ КЕРІВНИКУ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

 

Наталія ГРЕЧКО, головний спеціаліст відділу соціально-трудових відносин та оплати праці Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Працівника призначено керівником комунального підприємства. Хто і в якому розмірі повинен установлювати йому премію?

(м. Дніпропетровськ)

 

Згідно зі

ст. 8 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР встановлення умов і розмірів оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, належить до державного регулювання.

Трудові відносини з керівником комунального підприємства випливають насамперед з контракту і регулюються трудовим законодавством України.

Нагадаємо, що згідно зі

ст. 21 КЗпП контракт є особливою формою трудового договору, в якому за угодою сторін можуть установлюватися строк його дії, права, обов’язки і відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці працівника, а також умови розірвання договору, у тому числі дострокового.

Керівникам центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які укладають контракти з керівниками підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, у тому числі казенних, об’єднань державних підприємств, утворених центральними органами виконавчої влади, відповідно до

постанови КМУ «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств» від 19.05.99 р. № 859 (далі — постанова № 859) надано право встановлювати умови, показники і розміри преміювання керівника підприємства. При цьому максимальний розмір премії не може перевищувати розміру посадового окладу керівника підприємства (об’єднання державних підприємств) (п.п. 3 п. 1 постанови № 859).

Також слід мати на увазі, що в разі погіршення якості роботи, невиконання умов контракту, порушення трудової дисципліни премія зменшується або скасовується у тому звітному періоді, коли виявлено порушення (за окремим рішенням).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі