Теми статей
Обрати теми

Установлення доплати за вчене звання «старший науковий співробітник» доценту ВНЗ

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Установлення доплати за вчене звання «старший науковий співробітник» доценту ВНЗ

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи можна доценту вищого навчального закладу IV рівня акредитації встановити доплату за вчене звання «старший науковий співробітник»? Чи така доплата встановлюється лише науковим працівникам і тільки в наукових установах?

(м. Луганськ)

 

Умови оплати праці, встановлення надбавок і доплат, зокрема за вчені звання, науково-педагогічним працівникам у вищих навчальних закладах III — IV рівнів акредитації визначені

постановою Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 та наказом МОН України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557).

Відповідно до

п. 3 наказу № 557 працівникам, які мають учене звання «старший науковий співробітник», установлюється доплата у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Обмежень щодо встановлення такої доплати

тільки науковим працівникам і тільки в наукових установах не існує.

Зазначена доплата встановлюється працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним ученим званням. Відповідність ученого звання профілю діяльності працівника на обійманій посаді визначається керівником навчального закладу.

Також слід зазначити, що діяльність науково-педагогічного працівника у вищому навчальному закладі передбачає здійснення не лише викладацької роботи, а й методичної, організаційної та

наукової діяльності.

Отже, виходячи з викладеного вище можна вважати, що діяльність науково-педагогічного працівника вищого навчального закладу IV рівня акредитації, в даному випадку доцента, за профілем може цілком збігатися з його наявним ученим званням «старший науковий співробітник», а тому цій особі може бути встановлена відповідна доплата.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі