Теми статей
Обрати теми

Уведення посади заступника директора з виховної роботи

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Уведення посади заступника директора з виховної роботи

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи можливо в загальноосвітньому навчальному закладі І ступеня ввести посаду заступника директора з виховної роботи?

(м. Городня, Чернігівська обл.)

 

На сьогодні штатний розпис загальноосвітнього навчального закладу складається відповідно до

Методичних рекомендацій із питань порядку формування штатів загальноосвітніх навчально-виховних закладів (доведені листом МОН України від 19.06.2001 р. № 1/9-234, зі змінами, внесеними листом МОН України від 10.08.2001 р. № 1/9-282) у межах фонду оплати праці, затвердженого в установленому порядку.

Згідно з цими

Методичними рекомендаціями посада заступника директора з навчальної, навчально-виховної роботи вводиться в загальноосвітніх школах І — ІІ та І — ІІІ ступенів, виходячи з таких нормативів, за наявності:

8 — 10 класів — 0,5 посади;

11 — 24 класів — 1 посада;

25 — 37 класів — 1,5 посади;

38 і більше класів — 2 посади.

Крім того, у спеціалізованих середніх школах I — III ступенів з поглибленим вивченням іноземної мови, ліцеях, гімназіях та інших закладах нового типу вводиться додатково посада заступника директора. У школах I — III ступенів, які мають один-чотири 10 — 11 класів, кількість посад заступників директора збільшується на 0,5 одиниці, 5 і більше 10 — 11 класів — на 1 одиницю.

Посада заступника директора з виховної роботи вводиться обов’язково за наявності 25 класів і більше в межах чисельності заступників директора.

У школах I ступеня

не передбачено посади заступника директора.

Проте слід зазначити, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Питання типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів» від 27.08.2010 р. № 1716-р МОН України розроблено проект нових типових штатних нормативів, в яких посада заступника директора передбачається й у загальноосвітніх навчальних закладах I ступеня. Однак на сьогодні ці типові штатні нормативи знаходяться лише на стадії опрацювання у заінтересованих центральних органах виконавчої влади, зокрема в Міністерстві фінансів України. Лише після їх погодження та державної реєстрації в Міністерстві юстиції України вони будуть направлені до управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій для використання в роботі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі