Теми статей
Обрати теми

Період військової служби на посадах у медичних службах для нарахування надбавки за вислугу років не враховується

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Період військової служби на посадах у медичних службах для нарахування надбавки за вислугу років не враховується

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Після закінчення військової медичної академії працівник служив у Збройних Силах СРСР та України на посадах військового лікаря. Зараз працює лікарем у міській лікарні. Чи враховується йому період служби в Збройних Силах для нарахування надбавки за вислугу років?

(м. Керч)

 

Ні, не враховується. Пояснимо чому.

Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров’я

затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок № 1418). Зазначена надбавка виплачується медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров’я з 1 січня 2010 року за умови, що їх оплата здійснювалася відповідно до умов оплати праці працівників бюджетної сфери.

Порядком № 1418

не передбачене зарахування до стажу роботи, необхідного для виплати надбавки за вислугу років, періоду військової служби на посадах медичних служб військових частин СРСР та України.

Разом з тим з урахуванням вимог Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20.12.91 р. № 2011-XII та Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» від 25.03.92 р. № 2232-XII та з метою соціального захисту військовослужбовців МОЗ України був підготовлений проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати надбавки за вислугу років медичним, фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я та посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України», яким передбачалося зараховувати до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років, період військової служби на посадах військових лікарів, провізорів, фармацевтів та середнього медичного складу у Збройних Силах України, інших військових формуваннях та правоохоронних органах України, СНД та СРСР. Однак, на жаль, зазначений проект постанови не погодило Міністерство фінансів України.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі