Теми статей
Обрати теми

Стаж роботи у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії: право на пенсію та надбавку за вислугу років

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Стаж роботи у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії: право на пенсію та надбавку за вислугу років

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Фахівець з неповною вищою медичною освітою працював 12 років у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії лікарні, потім перейшов на посаду медичної сестри поліклініки, де працює вже 5 років. Чи зараховується стаж роботи у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії в подвійному розмірі для нарахування надбавки за вислугу років, як це передбачено ст. 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення»?

(м. Запоріжжя)

 

Дійсно, згідно зі

ст. 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.91 р. № 1788-XII робота в реанімаційних відділеннях закладів охорони здоров’я зараховується до стажу роботи в подвійному розмірі. До цих відділень належать відділення анестезіології та інтенсивної терапії. При цьому стаж роботи в них зараховується у подвійному розмірі лише для призначення пенсії .

Що стосується надбавки за вислугу років, то відповідно до Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418, розмір зазначеної надбавки залежить від стажу роботи в закладах охорони здоров’я, який враховується в одинарному розмірі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі