Теми статей
Обрати теми

Оплата праці вихователя групи продовженого дня, який має педагогічне навантаження вчителя

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата праці вихователя групи продовженого дня, який має педагогічне навантаження вчителя

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту Профспілки працівників освіти і науки України

 

Педагогічний працівник атестований за посадою вихователя групи продовженого дня як спеціаліст I категорії. Цього року згідно з тарифікацією він має повну ставку вихователя групи продовженого дня і додатково 8 годин учителя української мови.

Як оплачується робота вчителя української мови за 8 годин роботи: як спеціаліста I категорії чи як спеціаліста за 9-им тарифним розрядом?

(м. Тернопіль)

 

Відповідно до

листа Міністерства освіти і науки України від 30.11.2004 р. № 1/9-607 атестація педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, які мають педагогічне навантаження з певних навчальних предметів і одночасно перебувають на посаді вихователя у цих же закладах, проводиться відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 20.08.93 р. № 310.

Оскільки у вищих педагогічних навчальних закладах не здійснюється підготовка вихователів для роботи в загальноосвітніх навчальних закладах I, II — III ступенів, Міністерство вважає за можливе атестувати педагогічних працівників, які мають педагогічне навантаження з певних навчальних предметів з одночасним перебуванням їх на посаді вихователя у цих же закладах, з того предмета,

з якого вони мають педагогічне навантаження за фахом освіти. У цьому випадку оплата праці згідно зі встановленою внаслідок атестації категорією поширюється як на години педагогічного навантаження вчителя, так і на години навантаження його як вихователя до наступної атестації.

Але у випадку, коли працівник атестувався за посадою вихователя групи продовженого дня з присвоєнням I кваліфікаційної категорії, то для забезпечення оплати праці за посадою вчителя виходячи зі ставки заробітної плати за I кваліфікаційною категорією такий педагогічний працівник має пройти процедуру позачергової атестації на встановлення цієї кваліфікаційної категорії за посадою вчителя.

Результати атестації оформляються протоколом за підписом голови та секретаря атестаційної комісії, потім заносяться до атестаційного листа. Атестаційний лист, заява або подання адміністрації про позачергову атестацію тощо зберігається в особовій справі педагогічного працівника (

п. 8.9 зазначеного Типового положення).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі