Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавки за особливі умови роботи бібліотекарю, який працює на 0,5 ставки

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Установлення надбавки за особливі умови роботи бібліотекарю, який працює на 0,5 ставки

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту Профспілки працівників освіти і науки України

 

Бібліотекарю, який працює на 0,5 ставки, встановлено надбавку у розмірі 50 відсотків посадового складу за проведення культурної, освітньої, інформаційної, науково-дослідної, методичної діяльності відповідно до постанови від 30.09.2009 р. № 1073.

Чи правильно встановлена надбавка за особливі умови роботи, якщо, наприклад з 1 жовтня 2009 року по квітень 2010 року включно ним було проведено 3 книжкові виставки в січні 2010 року і 1 літературна бесіда у квітні? В якому обсязі повинен бібліотекар виконувати вказану роботу? Чи повинна його робота відображатися документально?

(м. Київ)

 

Постановою КМУ «Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек» від 30.09.2009 р. № 1073

працівникам державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність та обіймають посади, включені до переліку посад згідно з додатком до Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек, затвердженого постановою КМУ від 22.01.2005 р. № 84, передбачено установлення надбавки за особливі умови роботи у розмірі 50 відсотків посадового окладу.

При цьому як зазначена

постанова, так і інші нормативно-правові акти, що спрямовані на її реалізацію, не передбачають будь-яких додаткових умов щодо порядку встановлення конкретним працівникам зазначеної надбавки.

Завдання та обов'язки бібліотекарів затверджені в

Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 81. Культура та мистецтво. Розділи: «Бібліотеки, централізовані бібліотечні системи», затвердженому наказом Міністерства культури і мистецтв України від 14.04.2000 р. № 168. До таких обов’язків належать:

— виконання роботи щодо забезпечення бібліотечних процесів відповідно до профілю та технології однієї із виробничих ділянок (комплектування, оброблення бібліотечного фонду, організація та використання каталогів та інших елементів довідково-бібліографічного апарату, ведення та використання автоматизованих баз даних, облік, організація та зберігання фондів, обслуговування читачів та абонентів);

— участь у науково-дослідній та методичній роботі бібліотеки, у розробленні та реалізації програм розвитку бібліотеки, планів бібліотечного обслуговування населення;

— застосування наукових методів та передового досвіду роботи в бібліотечній діяльності.

Тож, зважаючи на зазначене, надбавка за особливі умови роботи

встановлюється бібліотекарям державних і комунальних бібліотек у розмірі 50 відсотків посадового окладу в обов’язковому порядку.

Її розмір визначається пропорційно виконаному обсягу роботи (це може бути 0,25; 0,5; 1,0; 1,25; 1,5 та інші частини штатної одиниці). Про встановлення надбавки за особливі умови роботи пропорційно відпрацьованому часу надані роз’яснення у листі Мінпраці від 26.11.2009 р. № 13684/0/14-09/13.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі