Теми статей
Обрати теми

Право на надбавку за тривалість безперервної роботи

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Право на надбавку за тривалість безперервної роботи

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

З 1985 року працював на посаді лікаря-стоматолога лікарської амбулаторії. З 2003 року переведений на посаду головного лікаря цієї амбулаторії. І з цього часу працюю за сумісництвом на 0,5 посади лікаря-стоматолога. Чи маю право на надбавку за тривалість безперервної роботи в розмірі 40 % на 0,5 ставки лікаря-стоматолога як сумісника?

(м. Суми)

 

Порядок і умови виплати надбавки за тривалість безперервної роботи для лікарів амбулаторій визначено

розд. 4 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці).

Згідно з

п. 1 п.п. 4.1.1 розд. 4 Умов оплати праці лікарі амбулаторій мають право на таку надбавку незалежно від найменування лікарської посади. Надбавка за тривалість безперервної роботи нараховується як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом (п. 13 розд. 4 Умов оплати праці).

Отже, якщо працівник працює в амбулаторії на посаді головного лікаря та за сумісництвом на посаді лікаря-стоматолога,

він має право на надбавку за тривалість безперервної роботи як за основною посадою, так і за сумісництвом у розмірі, що відповідає стажу роботи на посадах, передбачених переліком посад у п.п. 4.1.1.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі