Теми статей
Обрати теми

Робота на посаді медичної сестри дитсадка та в Товаристві Червоного Хреста: право на надбавку за вислугу років

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Робота на посаді медичної сестри дитсадка та в Товаристві Червоного Хреста: право на надбавку за вислугу років

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

На посаді медичної сестри в дитячому садку комунальної форми власності працюю 8 років. Чи маю я право на надбавку за вислугу років згідно з постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418? Чи зараховується до стажу роботи для нарахування цієї надбавки 10 років попередньої роботи в Товаристві Червоного Хреста?

(м. Рівне)

 

Порядком виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418

(далі — Порядок № 1418), передбачено враховувати стаж роботи в будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у п. 3 Порядку № 1418 для нарахування надбавки за вислугу років.

Відповідно до

п. 3 Порядку № 1418 право на отримання надбавки за вислугу років мають медичні працівники державних та комунальних закладів охорони здоров’я, до яких належать фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей.

Таким чином,

робота на посаді медичної сестри дитячого садка, який є комунальним закладом освіти, зараховується до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років.

Проте період роботи в Товаристві Червоного Хреста України не зараховується до стажу, що дає право на надбавку за вислугу років. Товариство Червоного Хреста України є громадською організацією, тому дія Порядку № 1418 на медичних працівників цієї організації не поширюється. Тобто робота в Товаристві Червоного Хреста України не дає права на надбавку за вислугу років і стаж роботи в ній не зараховується для нарахування цієї надбавки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі