Теми статей
Обрати теми

Перегляд розміру посадового окладу директору комунального підприємства

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Перегляд розміру посадового окладу директора комунального підприємства

 

Наталія ГРЕЧКО, головний спеціаліст відділу соціально-трудових відносин та оплати праці Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

При збільшенні розміру мінімальної заробітної плати працівникам комунального підприємства переглядаються тарифні ставки (посадові оклади). Чи повинен переглядатися розмір посадового окладу директора та яким чином його збільшити?

(м. Харків)

 

Згідно зі

ст. 8 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР встановлення умов і розмірів оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, належить до державного регулювання.

Умови і розміри оплати праці керівників названих підприємств установлюються в контракті з дотриманням норм

постанови Кабінету Міністрів України «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств» від 19.05.99 р. № 859.

Контракт є особливою формою трудового договору, в якому строк його чинності, права, обов’язки і відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці працівників, умови розірвання договору, в тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін.

Контракти з керівниками підприємств, заснованих на державній, комунальній власності,

укладають керівники центральних, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які і вирішують питання перегляду розміру посадового окладу керівника підприємства.

У разі підвищення тарифних ставок (окладів) працівників підприємства посадовий оклад керівника також

має бути переглянутий з метою дотримання міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень.

Як правило, під час подання штатного розпису на затвердження до вищестоящої організації у зв’язку зі збільшенням розмірів окладів подаються і пропозиції щодо внесення змін до контракту керівника.

Ураховуючи викладене, підставою для нарахування керівникові заробітної плати з урахуванням посадового окладу в новому розмірі є внесення змін до контракту.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі