Теми статей
Обрати теми

Право державного службовця на додаткову відпустку

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Право державного службовця на додаткову відпустку

 

Наталія ГРЕЧКО, головний спеціаліст відділу соціально-трудових відносин та оплати праці Головного управління праці й соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Працюю державним службовцем, маю право на додаткову відпустку за стаж державної служби тривалістю 9 календарних днів. Чи можна її використати у вересні, якщо стаж державної служби відліковується починаючи з 19 жовтня?

(м. Харків)

 

Право державних службовців на одержання додаткової оплачуваної відпустки передбачено

ч. 2 ст. 35 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII. Порядок і умови надання цієї відпустки також регулюються постановою Кабінету Міністрів України «Про порядок і умови надання державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування додаткових оплачуваних відпусток» від 27.04.94 р. № 250 (далі — постанова № 250).

Крім того, порядок надання державним службовцям додаткових оплачуваних відпусток роз’яснено у

спільному листі Міністерства праці та соціальної політики України від 27.01.99 р. № 13-294 і Головного управління державної служби при Кабінеті Міністрів України від 26.01.99 р. № 10/364.

Відповідно до зазначеного

листа виникнення у державних службовців права на додаткову оплачувану відпустку та її тривалість знаходяться у прямій залежності від наявності у державного службовця відповідного стажу державної служби.

Тому надання додаткової відпустки певної тривалості, а також виплата грошової компенсації за невикористану відпустку при звільненні державного службовця

залежить лише від наявності у державного службовця стажу державної служби, передбаченого постановою № 250, що дає право на надання вказаної відпустки, а не від відпрацьованого державним службовцем часу у відповідному робочому році.

Наприклад, стаж державної служби відліковується починаючи з 19 жовтня 1997 року.

18 жовтня 2009 року настало повних 12 років стажу держслужбовця. Право на отримання додаткової відпустки тривалістю 9 календарних днів за стаж 12 років настало 19 жовтня 2009 року.

Право на наступну таку відпустку, тривалістю 11 календарних днів, за стаж держслужби 13 років, державний службовець матиме тільки після 18 жовтня 2010 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі