Теми статей
Обрати теми

Нарахування надбавки за вислугу років лікарю за чергування вдома

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Нарахування надбавки за вислугу років лікарю за чергування вдома

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

У закладах охорони здоров’я лікарі чергують удома. Оплата праці за ці чергування проводиться з розрахунку 0,5 години за одну годину чергування. Як нараховується на години чергування вдома доплата за вислугу років?

(м. Київ)

 

Згідно з

пп. 6 та 7 Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418, надбавка за вислугу років обчислюється виходячи з посадового окладу (з підвищеннями) без урахування інших надбавок і доплат та нараховується за фактично відпрацьований час.

Порядок організації чергувань удома наведений у

п. 5.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519. Чергування вдома враховується в денний та нічний час як півгодини за кожну годину чергування, якщо лікаря не викликали додому до хворого або до місця події. У разі виклику медичного працівника до хворого під час чергування вдома оплаті підлягають усі години фактичної роботи, витрачені на надання допомоги хворому.

Отже, надбавка за вислугу років нараховується на фактично відпрацьовані години, тобто лише на години надання медичної допомоги хворому чи постраждалому, виходячи з посадового окладу (без урахування доплати за роботу в нічний час).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі