Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ПІДПИСАНО ЗАКОН ПРО СКАСУВАННЯ ЩОМІСЯЧНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ З ПДФО ТА ПОДАННЯ ПОРОЖНІХ ФОРМ № 1ДФ

Президент України підписав Закон від 07.04.2011 р. № 3221-VI про внесення змін до Податкового кодексу України. Законом скасовано:

— щомісячну декларацію з податку на доходи фізичних осіб;

— подання форми № 1ДФ у разі, якщо податковий агент протягом звітного періоду не нараховував та не виплачував доходи на користь фізичних осіб.

Закон набрав чинності 20.04.2011 р.

 

УДОСКОНАЛЕННЯ ГАРАНТІЙ З ОПЛАТИ ВІДРЯДЖЕНЬ

Верховна Рада прийняла новий Закон (законопроект № 7183), що змінює норми ст. 121 КЗпП стосовно гарантій та компенсацій при службових відрядженнях.

Прийнятим Законом ст. 121 КЗпП доповнено нормою про те, що працівникам, направленим у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється згідно з умовами,

визначеними трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати не може бути нижче середнього заробітку.

Зауважимо: у чинній редакції цієї статті існує норма про те, що за відрядженим працівником протягом усього часу відрядження зберігаються місце роботи та середній заробіток (тепер фразу про середній заробіток вирішено видалити і доповнити норму новим положенням).

Закон набере чинності з дня офіційного опублікування після того, як його підпише Президент.

 

ПРОДОВЖЕНО СТРОК ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ ДО ФСС ТВП

Розпорядженням правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 07.04.2011 р. № 22 строк подання звітності по коштах ФСС ТВП за I квартал 2011 року (форми Ф4-ФСС з ТВП і Ф14-ФСС з ТВП)

продовжено до 30 квітня.

Також ФСС ТВП зауважив, що в разі подання страхувальниками звітів за I квартал 2011 року до 30 квітня штрафи не застосовуються.

Нагадаємо, що звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП

не подається в разі:

— відсутності у страхувальника заборгованості по субрахунку 652 на початок кожного звітного кварталу та оборотів по субрахунку у звітному кварталі;

— наявності заборгованості за Фондом на початок року та відсутності оборотів по субрахунку 652 у звітному кварталі.

 

ТРИВАЛІСТЬ ОЗДОРОВЧОЇ ЗМІНИ

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 04.03.2011 р. № 22

у 2011 році , як виняток, територіальним органам правління ФСС ТВП дозволено фінансувати за рахунок коштів ФСС ТВП оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення з тривалістю оздоровчої зміни не менше 14 календарних днів. Аналогічна норма діяла й у 2010 році щодо літньої оздоровчої зміни (п. 2 постанови правління ФСС ТВП від 15.04.2010 р. № 8).

Нагадаємо, що п. 1.5 чинного Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів ФСС ТВП, затвердженого постановою ФСС ТВП від 25.02.2009 р. № 17, установлено, що тривалість оздоровчої зміни не може бути менше 21 дня.

Постанова № 22 набрала чинності 18.04.2011 р.

 

ФСС ТВП ЗАТВЕРДИВ ГРАНИЧНІ НОРМИ ВИТРАТ У ДИТЯЧИХ ЗАКЛАДАХ ОЗДОРОВЛЕННЯ НА 2011 РІК

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 04.03.2011 р. № 17 затверджено граничні норми витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, у дитячих закладах оздоровлення на 2011 рік.

Так, на 2011 рік у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів ФСС ТВП граничні норми витрат становлять:

на харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування) — не більше 35 грн. на один людино-день (у 2010 році було не більше 30 грн.);

на лікування та культурне обслуговування дітей не більше 3 грн. на один людино-день з розрахунку на оздоровчу зміну (така сама норма діяла й у 2010 році).

Постанова набрала чинності 18.04.2011 р.

 

ЯКЩО СТРАХУВАЛЬНИК ВИЯВИВ ПОМИЛКУ В ПОДАНІЙ ЗАЯВІ-РОЗРАХУНКУ

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в листі від 05.04.2011 р. № 01-16-755 зауважив, що при виявленні в поданій заяві-розрахунку помилки, пов'язаної із завищенням сум допомоги за рахунок коштів ФСС ТВП, страхувальник зобов'язаний:

— у найкоротші строки письмово повідомити районну дирекцію ФСС ТВП;

— протягом

трьох робочих днів після виплати допомоги застрахованим особам, але не пізніше трьох робочих днів після найближчого від отримання коштів ФСС ТВП терміну виплати заробітної плати у страхувальника, повернути на рахунок ФСС ТВП надміру отриману суму.

Порушення зазначеного строку для страхувальника загрожує сплатою штрафу в розмірі 10 % від несвоєчасно повернених страхових коштів та пені в розмірі 0,1 % від суми несвоєчасно повернених коштів та штрафних санкцій за кожен день прострочення платежу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі