Теми статей
Обрати теми

Інформацію про медичний стаж роботи надає відділ кадрів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Інформацію про медичний стаж роботи надає відділ кадрів

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Який відділ повинен визначати і в якому вигляді надавати інформацію про медичний стаж, необхідний для нарахування медичному персоналу надбавки за вислугу pоків?

(м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.)

 

Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2004 р. № 336

затверджено Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників, який визначає перелік основних робіт, що є властивими для тієї або іншої посади, та забезпечує єдність у визначенні кваліфікаційних вимог щодо певних посад. Цей Довідник є нормативним документом, обов'язковим з питань управління персоналом на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності та видів економічної діяльності.

Розділ 1 «Професії керівників, професіоналів, фахівців та технічних службовців, що є загальними для всіх видів економічної діяльності» містить перелік завдань, які покладаються на начальника відділу кадрів. Так, одним з основних його завдань є розроблення кадрової політики і кадрової стратегії, вирішення питань найму, звільнення, переведення працівників, забезпечення обліку кадрів, видавання довідок про теперішню і минулу їхню діяльність тощо. У зв'язку з тим, що трудові книжки зберігаються у відділі кадрів, який веде особові справи працівників,

довідка про наявний трудовий та спеціальний стаж роботи має надаватися відділом кадрів, у тому числі для нарахування надбавки за вислугу років, розмір якої залежить від медичного стажу роботи. Довідка має готуватися у вільній формі та містити інформацію про стаж роботи за категоріями персоналу, котрі мають право на надбавку за вислугу років у розрізі структурних підрозділів закладу охорони здоров’я.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі