Теми статей
Обрати теми

Тривалість відпустки після закінчення інтернатури

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Тривалість відпустки після закінчення інтернатури

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Лікар-інтерн протягом навчання в інтернатурі лише 7 місяців проводить на базі практики в лікувально-профілактичному закладі. Якої тривалості надається йому відпустка після закінчення інтернатури?

(м. Суми)

 

Згідно з

п. 2 Порядку працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, затвердженим постановою КМУ від 22.08.96 р. № 992 (далі — Порядок № 992), випускники вищих навчальних закладів, яким присвоєно кваліфікацію фахівця з вищою освітою різних освітньо-кваліфікаційних рівнів і які працевлаштовані на підставі направлення на роботу, вважаються молодими фахівцями протягом трьох років з моменту укладення ними трудового договору із замовником. Час навчання в інтернатурі до цього терміну не включається.

Молодим фахівцям, які одержали направлення на роботу після закінчення вищого навчального закладу, надається відпустка тривалістю 30 календарних днів з виплатою їм допомоги в розмірі місячної стипендії за рахунок замовника (закладу, до якого направлено на роботу молодого фахівця).

Після укладання трудового договору на молодих фахівців поширюються усі види соціального захисту, передбачені колективним договором працівників установи, організації (

п. 24 Порядку № 992).

Таким чином, відпустка тривалістю 30 календарних днів надається випускникам після закінчення вищого навчального закладу, а

після закінчення інтернатури та укладання трудового договору молодим спеціалістам надається відпустка тривалістю, передбаченою для відповідних працівників закладу, до штату якого їх зараховано, згідно з чинним законодавством.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі