Теми статей
Обрати теми

Виплата добових при поверненні з відрядження і вибутті в наступне відрядження в один день

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Виплата добових при поверненні з відрядження і вибутті в наступне відрядження в один день

 

Наталія ГРЕЧКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Працівник повернувся з відрядження у вівторок вранці та згідно з наказом керівника підприємства ввечері цього ж дня вибув у наступне відрядження.

Як у такому випадку оплатити добові: як за два чи один день?

(м. Харків)

 

Правове регулювання питань, пов’язаних зі службовими відрядженнями, здійснюється відповідно до

Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну України від 13.03.98 р. № 59.

Цією

Інструкцією визначено, що за кожний день (включаючи дні від'їзду та приїзду) перебування працівника у відрядженні, враховуючи вихідні, святкові й неробочі дні та час перебування в дорозі (разом з вимушеними зупинками), йому виплачуються добові в межах граничних норм, установлених постановою КМУ від 23.04.99 р. № 663.

Згідно з

п.п. 5.4.8 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.94 р. № 334/94-ВР добові витрати — це витрати на харчування та фінансування власних потреб фізичної особи, понесених у зв’язку з її відрядженням.

Отже, виплата добових витрат здійснюється з метою відшкодування особистих витрат працівника за час перебування у відрядженні.

Оскільки день прибуття з попереднього відрядження і день вибуття у наступне відрядження є одним днем, то й відшкодування витрат на харчування та фінансування власних потреб працівника (добових витрат) здійснюється за один день.

Також звертаємо увагу, що добові не виплачуються у разі відсутності в посвідченні відмітки про відрядження.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі