Теми статей
Обрати теми

Виплата премії та визначення базового місяця

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Виплата премії та визначення базового місяця

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, начальник відділу рівня життя та моніторингу бідності Міністерства соціальної політики України

 

У жовтні та грудні 2010 року бюджетною установою за рахунок економії власних коштів було виплачено премії своїм працівникам.

Чи можуть вважатися ці місяці виплати премій базовими для проведення індексації?

(м. Ужгород)

 

Проведення індексації грошових доходів населення регулюється

Законом України «Про індексацію грошових доходів громадян» від 03.07.91 р. № 1282-XII (далі — Закон № 1282) та Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Згідно зі

ст. 2 Закону № 1282 та п. 2 Порядку № 1078 індексації підлягають грошові доходи громадян, що не мають разового характеру. До об’єктів індексації належить оплата праці працівників установ, організацій, що включає: оплату праці за виконану роботу відповідно до тарифних розцінок (окладів), доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством, а також інші компенсаційні виплати, що мають постійний характер.

Якщо умовами оплати праці в бюджетній установі передбачено виплату премії, а в положенні про преміювання відповідної установи визначено конкретні умови, порядок та розміри преміювання працівників залежно від наявних коштів на ці цілі, але

з урахуванням фінансових можливостей виплата премії була здійснена лише в окремі місяці, то ці місяці не вважаються базовими і індексація повинна проводитися на загальних підставах згідно з Порядком № 1078.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі