Теми статей
Обрати теми

Доплата за класне керівництво вчителю дитячого санаторію

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплата за класне керівництво вчителю дитячого санаторію

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Чи мають право на доплату за класне керівництво вчителі 1 — 4 класів дитячого протитуберкульозного обласного санаторію, якщо в одному класі проводяться одночасно уроки дітям 1-го та 3-го класів, а в другому класі — одночасно дітям 2-го та 4-го класів?

(м. Лубни, Полтавська обл.)

 

У дитячих санаторіях поряд з лікувальним процесом проводиться навчально-виховна /педагогічна/ робота. Вона здійснюється відповідно до вимог

Інструкції про організацію педагогічної роботи в санаторіях туберкульозного та нетуберкульозного профілів для дітей та підлітків шкільного віку, затвердженої наказом МОЗ від 24.07.92 р. № 118 (далі — Інструкція № 118).

Пунктом 2 Інструкції № 118

установлено, що діти шкільного віку навчаються в школі санаторію. Навчання здійснюється згідно з Положенням про школу санаторію.

Відповідно до

п. 13 Положення про загальноосвітню школу дитячого та підліткового санаторію туберкульозного та нетуберкульозного профілів, яке також затверджене наказом МОЗ від 24.07.92 р. № 118, діти комплектуються по класах згідно з довідками про навчання в школі, де вони навчалися до лікування. Наповнюваність класів не повинна перевищувати 15 учнів, а в санаторіях туберкульозного профілю — 12 учнів. У початкових класах за відсутності контингенту дітей одного класу можуть створюватись класи-комплекти, наповнюваність яких не повинна перевищувати 10 учнів.

Пунктом 15

цього Положення передбачено, що на кожний клас або клас-комплект призначається класний керівник. Доплата за виконання цих обов'язків здійснюється згідно з нормативними документами Міністерства освіти України з цього питання.

Пунктом 36 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОЗ від 15.04.93 р. № 102,

установлено, що вчителям та іншим педагогічним працівникам (крім керівних) загальноосвітніх навчальних закладів, провадиться додаткова оплата за класне керівництво, зокрема в 1 — 4 класах у розмірі 20 відсотків ставки заробітної плати.

У класах, класах-комплектах з числом учнів менше 12 осіб оплата за класне керівництво здійснюється в розмірі 50 відсотків відповідних розмірів доплат.

Тому вчителям початкових класів загальноосвітніх шкіл, організованих у дитячих санаторіях, має провадитись доплата за класне керівництво в зазначених вище розмірах залежно від кількості учнів у класі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі