Теми статей
Обрати теми

Основні ознаки доходів для заповнення Податкового розрахунку за формою № 1ДФ

Редакція ОП
Стаття

Основні ознаки доходів для заповнення Податкового розрахунку за формою № 1ДФ

 

До редакції нашого видання від читачів надійшла низка запитань щодо правильності вибору ознак доходів при заповненні Податкового розрахунку за формою № 1ДФ.

Отже, у статті розглянемо кодування доходів, які відповідають найбільш поширеним виплатам фізичним особам.

Наталія ІВЛЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Використані документи

ПК

— Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI.

Закон про вищу освіту

— Закон України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III.

Закон про профтехосвіту

— Закон України «Про професійно-технічну освіту» від 10.02.98 р. № 103/98-ВР.

Інструкція № 5

— Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5.

Порядок № 1020

— Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затверджений наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1020.

 

Умовні скорочення

ФСС ТВП — Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

ПДФО — податок на доходи фізичних осіб

 

У Податковому розрахунку за формою № 1ДФ нарахований (виплачений) фізичній особі дохід відображається відповідно до

ознаки доходу, яка визначається податковим агентом самостійно залежно від виду нарахованого (наданого) доходу. Довідник ознак доходів наведено в додатку до Порядку № 1020 (див. «ОП», 2011, № 6, с. 10).

Нагадаємо, що в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ відображається вся інформація про доходи, нараховані (виплачені, надані) на користь фізичних осіб — платників податків

незалежно від обкладення їх ПДФО.

При одержанні однією фізичною особою різних видів доходів такі суми у розрахунку вказуються в декількох рядках окремо за кожним видом із зазначенням ознаки доходу в графі 5. Заробітна плата, а також інші виплати і винагороди, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору, мають ознаку «101». Під заробітною платою в цілях обкладення ПДФО маються на увазі також інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, що виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму відповідно до закону (

п.п. 14.1.48 ПК).

Для наочності найпоширеніші виплати фізичним особам, які відображаються у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ за певною ознакою доходу, наведемо у вигляді таблиці.

 

№ з/п

Вид доходу

Виплати, які відображаються за цією ознакою доходу

Ознака доходу у формі № 1ДФ

1

2

3

4

1

Доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту) (п.п. 164.2.1 ПК)

Виплати, що входять до фонду оплати праці згідно з Інструкцією № 5 (за деякими винятками, коли для таких доходів передбачено свою ознаку)

101

Матеріальна допомога працівникам згідно з вимогами колективного договору або матеріальна допомога, що має систематичний характер та надається всім чи більшості працівників на оздоровлення

Вартість путівки, наданої працівнику за рахунок коштів підприємства1

Лікарняні, що виплачуються за рахунок роботодавця та за рахунок ФСС ТВП

Суми, нараховані працівнику за час затримки розрахунків при звільненні, компенсаційні виплати (передбачені чинним законодавством та за рішенням суду)

Суми грошової винагороди та інших виплат, отриманих військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу (у тому числі відрядженими до органів виконавчої влади та інших цивільних установ) органів внутрішніх справ, органів та установ виконання покарань, податкової міліції у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби

Зарплата, нарахована особі за здійснення роботи за наймом у складі екіпажу (команди) транспортного засобу, що знаходиться за межами території України, її територіальних вод (виключної економічної зони), у тому числі на якірних стоянках, і належить резиденту на правах власності або перебуває в його тимчасовому (строковому) користуванні та/або є зареєстрованим у Державному судновому реєстрі України або Судновій книзі України

Оплата праці найманих працівників, які перебувають у трудових або цивільно-правових відносинах з фізичними особами — підприємцями

1 ДПАУ вважає, що вартість путівок потрібно наводити з ознакою доходу «126» (додаткове благо) (див. консультацію «Допоміжна таблиця щодо заповнення форми № 1ДФ» // «Вісник податкової служби України», 2011, № 9, с. 20). Однак, на наш погляд, якщо путівка видається працівнику згідно з нормами колективного чи індивідуального трудового договору, то дохід у вигляді вартості путівки підпадає під поняття «зарплата», оскільки відповідно до п.п. 2.3.4 Інструкції № 5 вартість путівок працівникам та членам їхніх сімей на лікування та відпочинок входить до фонду оплати праці.

2

Суми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору (далі — ЦПД) (п.п. 164.2.2 ПК)

Суми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку згідно з ЦПД, зокрема за договорами:
підряду, про виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських і технологічних робіт;
послуг (зокрема: комісії, перевезення, доручення, управління майном);
оренди рухомого майна, крім орендної плати фізичним особам — підприємцям у межах їх підприємницької діяльності1

102

1 На нашу думку, дохід, отриманий платником податку від надання в оренду рухомого майна (орендна плата), відображається з ознакою доходу «102», оскільки є доходом, отриманим відповідно до умов ЦПД. Крім того, дохід не має окремої ознаки для відображення у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ.

3

Роялті, у тому числі отримані спадкоємцями власника такого нематеріального активу
(п.п. 164.2.3 ПК)

Доходи від продажу об’єктів майнових і немайнових прав, зокрема інтелектуальної (промислової) власності, та прирівняні до них права, доходи у вигляді сум авторської винагороди, іншої плати за надання права на користування або розпорядження іншим особам нематеріальним активом (творами науки, мистецтва, літератури або іншими нематеріальними активами), об’єкти права інтелектуальної промислової власності та прирівняні до них права (далі — роялті), у тому числі отримані спадкоємцями власника такого нематеріального активу. Зокрема, до них належать:
— платежі будь-якого виду, одержані як винагорода за користування або за надання права на користування або розпорядження нематеріальним активом, — авторська винагорода;
— плата за придбання будь-якого патенту, зареєстрованого знака на товари і послуги чи торгової марки, дизайну, секретного креслення, моделі, формули, процесу, права на інформацію щодо промислового, комерційного або наукового досвіду (ноу-хау);
роялті, одержані спадкоємцями

103

4

Орендна плата за оренду нерухомості
(п.п. 164.2.5 ПК)

Дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) визначений у порядку, встановленому п. 170.1 ПК.
Зокрема:
— суми винагород за договором оренди нерухомого майна;
— суми винагород за договором оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю)

106

5

Дохід у вигляді дивідендів (крім дивідендів, визначених у п.п. 165.1.18 ПК, які не змінюють пропорцію (частку) участі) (п.п. 164.2.8 ПК)

Платіж, у тому числі нерезидентам, що здійснюється юридичною особою —
емітентом корпоративних прав чи інвестиційних сертифікатів на користь власника таких корпоративних прав, інвестиційних сертифікатів та інших цінних паперів,
що засвідчують право власності інвестора на частку (пай) у майні (активах) емітента, у зв’язку з розподілом частини прибутку такого емітента, розрахованого за правилами бухгалтерського обліку

109

6

Кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт, у тому числі надміру витрачені та не повернуті у встановлені законодавством строки (пп. 164.2.11 та 165.1.11 ПК)

Суми надміру витрачених та своєчасно неповернутих грошових коштів, які були видані працівнику на відрядження або під звіт1

118

1 Уся сума грошових коштів, отриманих працівником на зазначені цілі, не підлягає відображенню, оскільки вона не є його доходом. ДПАУ в листі від 12.05.2011 р. № 8882/6/17-0215 зазначає, що саме суми надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, які не були повернуті ним у встановлений строк, і які є доходом, що оподатковується, слід відображати за ознакою доходу «118».

7

 

Дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 розд. IV ПК)
(п.п. 164.2.17 ПК)

Вартість майна та харчування, безоплатно отриманого платником податку, крім випадків, визначених п.п. 140.1.1 ПК (див. ознаку доходу «136»)

126

Вартість використання житла, інших об’єктів матеріального або нематеріального майна, наданих платнику податку в безоплатне користування, або компенсації вартості такого використання, крім випадків, коли таке надання або компенсація зумовлені виконанням платником податку трудової функції відповідно до трудового договору (контракту) чи передбачені нормами колективного договору або законом у встановлених ними межах (див. ознаку доходу «127»)

Вартість послуг домашнього обслуговуючого персоналу, безоплатно отриманих платником податку, включаючи працю підпорядкованих осіб, а також осіб, що перебувають на військовій службі чи є заарештованими або ув’язненими

Суми грошового або майнового відшкодування будь-яких витрат або втрат платника податку, крім тих, що обов’язково відшкодовуються згідно із законом за рахунок бюджету або звільняються від оподаткування згідно з розд. IV ПК (див. ознаки доходів «127», «169»)

126

Суми безповоротної фінансової допомоги, зокрема суми грошових коштів, подаровані фізичній особі

Суми боргу платника податку, анульованого кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності

Вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначена за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку. До таких, зокрема, належать:
— вартість проїзних документів, наданих юридичною особою своїм працівникам для проїзду в міському транспорті (у випадках коли такі проїзні документи залишаються у власності працівника і він користується ними на власний розсуд);
— вартість подарунка, наданого юридичною особою, що перевищує суму 470,50 грн.

Суми одноразової грошової компенсації витрат для створення належних житлових умов відповідно до законодавства, яку виплачують платникам податків з числа державних службовців та прирівняних до них осіб (п.п. 165.1.34 ПК)

Суми допомоги на лікування та медичне обслуговування (кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку за рахунок коштів благодійної організації чи його роботодавця), якщо вимоги, установлені п.п. 165.1.19 ПК, не виконуються (див. ознаку доходу «143»)

Суми, сплачені роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу для підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи, що перевищує у 2011 році 1320 грн.

Суми, сплачені роботодавцем фізичної особи за її навчання, у разі припинення останньою трудових відносин з таким роботодавцем протягом періоду такого навчання або до закінчення третього календарного року від року, в якому завершується таке навчання

Суми, сплачені як компенсація вартості навчання при невиконанні вимог, установлених п.п. 165.1.21 ПК (див. ознаку доходу «145»)

Вартість спецодягу, спецвзуття, не повернених працівником при звільненні, не відшкодована працівником під час проведення остаточного розрахунку

Добові понад установлені норми

Суми нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, розмір якої перевищує встановлену межу (у 2011 році — 1320 грн.)

Суми виплат або відшкодувань за рахунок коштів профспілки (окрім зарплати або інших виплат і відшкодувань за ЦПД) (п.п. 165.1.47 ПК), які здійснюються членам керівних органів таких організацій

Суми перевищення наданої допомоги на поховання (у 2011 році — розміру 2640 грн.)

Допомога на поховання родича працівника

8

Інші доходи (пп. 164.2.18 та 165.1.49 ПК)

Суми, нараховані працівнику за час затримки розрахунку при звільненні, компенсаційні виплати (передбачені трудовим законодавством і за рішенням суду)

127

Вихідна допомога1

Надбавки (польове забезпечення) до тарифних ставок і посадових окладів працівників, направлених для виконання монтажних, налагоджувальних, ремонтних і будівельних робіт, та працівників, робота яких виконується вахтовим методом, постійно проводиться в дорозі або має роз’їзний (пересувний) характер

Суми заборгованості платника податку за укладеним ним ЦПД, за якими минув термін позовної давності та які не перевищують 50 % місячного прожиткового мінімуму для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року (у 2011 році — 470,50 грн.)

Суми, які за рішенням суду спрямовуються на відшкодування збитків, заподіяних платнику податку внаслідок заподіяння йому матеріальної шкоди, а також шкоди життю та здоров’ю

Вартість використання житла, інших об’єктів матеріального або нематеріального майна, наданих платнику податку у безоплатне користування, або компенсація вартості такого використання, якщо таке надання або компенсація обумовлені виконанням платником податку трудової функції згідно з трудовим договором (контрактом) або передбачені нормами колективного договору або законом у встановлених ними межах

Грошова компенсація вартості вугілля та вугільних брикетів в обсягах та за переліком професій, що встановлюється КМУ

1 Нагадаємо, що в період дії Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV ДПАУ зазначала,
що вихідна допомога вважалася заробітною платою (див. лист від 17.04.2009 р. № 4550/5/17-0716).
Тепер ДПАУ у листі від 09.03.2011 р. № 4628/6/17-0715 вказує на те, що така виплата не є зарплатою. Така позиція погоджується з п. 3.8 Інструкції № 5, згідно з яким суми вихідної допомоги не включаються до фонду оплати праці.

9

Соціальні виплати із відповідних бюджетів (допомоги за рахунок коштів фондів соціального страхування та бюджетів) (п.п. 165.1.1 ПК)

Сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом. Зокрема, до них належать:
— суми адресних виплат;
— допомога по безробіттю;
допомога по вагітності та пологах;
— допомога при народженні дитини;
— допомога по догляду за дитиною до 3 років

128

10

Вартість майна та харчування, які надаються роботодавцем безоплатно або в тимчасове користування в рамках закону (п.п. 165.1.9 ПК)

Вартість безоплатного лікувально-профілактичного харчування та іншого майна, якими роботодавець забезпечує платника податку відповідно до Закону України «Про охорону праці» від 14.10.92 р. № 2694-ХІІ, спеціального (форменого) одягу та взуття, що надається роботодавцем у тимчасове користування платнику податку, який перебуває з ним у трудових відносинах, зокрема:
— вартість безоплатного лікувально-профілактичного харчування, молока або рівноцінних йому харчових продуктів, газованої солоної води, миючих та обеззаражуючих засобів;
— вартість спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту

136

11

Аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін
(п.п. 165.1.14 ПК)

Не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку суми аліментів, що виплачуються:
згідно з рішенням суду за виконавчими листами одержувачу1 аліментів — резиденту;
за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно з Сімейним кодексом України, за винятком виплати аліментів нерезидентом незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України

140

1 У графі 2 Податкового розрахунку за формою № 1ДФ вказується ідентифікаційний номер одержувача аліментів.

12

Допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку за рахунок коштів благодійної організації або його роботодавця (п.п. 165.1.19 ПК)

Кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку за рахунок коштів благодійної організації або його роботодавця.
Зокрема, сума витрат роботодавця на:
обов’язковий профілактичний огляд працівника згідно із Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 16.04.2000 р. № 1645-ІІІ;
вакцинацію працівника, спрямовану на профілактику захворювань у період загрози епідемій відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.94 р. № 4004-ХІІ за наявності відповідних підтвердних документів

143

13

Вартість вугілля та вугільних брикетів в обсягах та за переліком професій, що встановлюється КМУ (п.п. 165.1.20 ПК)

Вартість безоплатно наданого вугілля та вугільних брикетів в обсягах та за переліком професій1, що встановлюється КМУ

144

1 Перелік професій працівників з видобутку (переробки) вугілля та працівників вуглебудівних підприємств, яким безоплатно надається вугілля на побутові потреби і до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу яких не включається вартість такого вугілля, затверджено постановою КМУ від 17.03.2011 р. № 303.

14

Сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу для підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи (п.п. 165.1.21 ПК)

Не включається до загального місячного оподатковуваного доходу сума оплати за навчання, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу, але не вище розміру, визначеного в абзаці першому п.п. 169.4.1 ПК (у 2011 році — 1320 грн.), за кожний повний або неповний місяць підготовки чи перепідготовки1 такої фізичної особи, незалежно від того, перебуває ця особа у трудових відносинах з роботодавцем чи ні, але за умови, що вона уклала з ним письмовий договір (контракт) про взяті зобов’язання відпрацювати в такого роботодавця після закінчення вищого та/або професійно-технічного навчального закладу та отримання спеціальності (кваліфікації) не менше 3 років

145

1 Професійна підготовка — здобуття кваліфікації за відповідним напрямом підготовки або спеціальністю (ст. 1 Закону про вищу освіту).
Перепідготовка — отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітньо-кваліфікаційного рівня та практичного досвіду (ст. 10 Закону про вищу освіту).
Перепідготовка робітників — це професійно-технічне навчання, спрямоване на оволодіння іншою професією робітниками, які здобули первинну професійну підготовку (ст. 3 Закону про профтехосвіту).

15

Кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на поховання платника податку (п.п. 165.1.22 ПК)

Грошові кошти або вартість майна, надана платнику податків:
— будь-якою благодійною організацією;
— Пенсійним фондом України;
— відповідними територіальними управліннями з питань праці та соціального захисту населення;
— фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування України;
— професійною спілкою;
роботодавцем за його останнім місцем роботи у сумі, що не перевищує1 у 2011 році 2640 грн.

146

1 Сума перевищення допомоги на поховання, що надається роботодавцем, вказаного розміру відображається з ознакою доходу «126».

16

Сума стипендії, яка виплачується з бюджету (п.п. 165.1.26 ПК)

Сума стипендії, яка виплачується з бюджету учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту, що не підлягає оподаткуванню (не перевищує1 у 2011 році — 1320 грн.)

150

1Сума перевищення стипендії над вказаним розміром обкладається ПДФО на загальних підставах і відображається з ознакою доходу «127». За цією ж ознакою відображається й сума індексації стипендій, сума премії та матеріальної допомоги, що виплачуються зі стипендіального фонду вищого навчального закладу (лист ДПАУ від 27.04.2011 р. № 8004/6/17-0715).

17

Сума поворотної фінансової допомоги (п.п. 165.1.31 ПК)

Основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому (наприклад, сума поворотної фінансової допомоги, яка повертається учаснику або директору)

153

Основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку (наприклад, сума наданого працівнику займу1)

1 При неповерненні суми займу і визнанні його доходом податковий агент відображає його з ознакою доходу «107» (якщо минув строк позовної давності) або «126» (якщо борг анульовано за самостійним рішенням кредитора).

18

Вартість путівок за рахунок профспілки, фонду соціального страхування (п.п. 165.1.35 ПК)

Вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі й на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або зі знижкою (у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески платника податку — члена такої професійної спілки, створеної відповідно до законодавства України, або за рахунок коштів відповідного фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування

156

19

Дохід, виплачений самозайнятій особі
(п.п. 165.1.36, ст. 177 та 178 ПК)

Суми виплат фізичним особам — підприємцям або особам, які провадять незалежну професійну діяльність за умови, що така особа не є працівником у межах такої підприємницької чи незалежної професійної діяльності1

157

1Відповідно до п.п. 14.1.226 ПК незалежна професійна діяльність — це участь фізичної особи в науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, аудиторів, бухгалтерів, оцінювачів, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою — підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.

20

Сума витрат роботодавця у зв’язку з підвищенням кваліфікації (перепідготовкою) платника податку згідно із законом (п.п. 165.1.37 ПК)

Не включається до оподатковуваного доходу фізичної особи сума оплати професійно-технічним і вищим навчальним закладам за підвищення кваліфікації1 (перепідготовку) працівника, якщо така необхідність обумовлена вимогами законодавства

158

Оплата вартості проїзду працівника до місця навчання і назад2

Виплата добових за кожний день перебування в дорозі у розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень2

Відшкодування витрат, пов’язаних з наймом житлового приміщення2

1Підвищення кваліфікації робітників — це професійно-технічне навчання робітників, що дає можливість розширювати і поглиблювати раніше здобуті професійні знання, уміння і навички на рівні вимог виробництва чи сфери послуг (ст. 3 Закону про профтехосвіту).
Розширення профілю (підвищення кваліфікації) — це набуття особою здатностей виконувати додаткові завдання та обов’язки в межах спеціальності (ст. 10 Закону про вищу освіту).
Коли йдеться про підготовку спеціалістів, діє п.п. 165.1.21 ПК (див. ознаку доходу «145»).
2 Такі витрати роботодавця передбачені постановою КМУ «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.97 р. № 695.

21

Виплати або відшкодування, які здійснюються професійними спілками своїм членам (п.п. 165.1.47 ПК)

Сума виплат або відшкодувань (крім заробітної плати або інших виплат та відшкодувань за ЦПД), які здійснюються профспілками своїм членам протягом року сукупно в розмірі, який не перевищує1 у 2011 році 1320 грн., якщо зазначені виплати здійснюються в розмірах і на цілі, встановлені загальними зборами членів профспілки

167

1 Сума перевищення обкладається ПДФО як додаткове благо і відображається з ознакою доходу «126».

22

Сума благодійної допомоги, у тому числі гуманітарної, яка надходить на користь платника податку у вигляді коштів або майна (безоплатно виконаної роботи, наданої послуги) (п. 170.7 ПК)

Суми цільової або нецільової благодійної допомоги, що надається платнику податку, який постраждав унаслідок обставин, зазначених у п.п. 170.7.2 ПК (стихійних лих, катастроф тощо)

169

Суми цільової благодійної допомоги, здійснені за рішенням профспілки, прийнятим в установленому порядку на користь члена такої профспілки, який має статус постраждалого внаслідок обставин, зазначених у п.п. 170.7.2 ПК

Суми цільової благодійної допомоги на лікування платника податку,
що надається медичному закладу

Суми цільової благодійної допомога на реабілітацію платника податку,
що надається безпосередньо протезно-ортопедичним підприємствам, реабілітаційним установам для компенсації вартості платних реабілітаційних послуг, технічних та інших засобів реабілітації

Суми нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, розмір якої не перевищує 1320 грн. сукупно за рік

Суми цільової благодійної допомоги, що надається платнику податку, який проводить наукове дослідження або розробку, для відшкодування вартості обладнання, матеріалів, інших витрат (крім виплат заробітної плати, додаткових благ, інших витрат для особистих потреб) за умов, визначених абзацом «д» п.п. 170.7.4 ПК

Суми цільової благодійної допомоги, що надається платнику податку, визнаному в установленому порядку інвалідом, законному представнику дитини-інваліда для виконання зобов’язань держави згідно із законодавством України щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення, автомобілем за рахунок бюджетних коштів (за умови зняття інваліда, дитини-інваліда з обліку на забезпечення такими засобами, виробами, автомобілем за рахунок бюджетних коштів)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі