Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років медпрацівникам дошкільних навчальних закладів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за вислугу років медпрацівникам дошкільних навчальних закладів

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Чи мають право медичні працівники дошкільних навчальних закладів на встановлення їм надбавки за вислугу років?

(м. Радомишль, Житомирська обл.)

 

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я» від 29.12.2009 р. № 1418

(далі — постанова № 1418/Порядок № 1418) з 1 січня 2010 року медичним працівникам державних та комунальних закладів запроваджена виплата надбавки за вислугу років.

Міністерство освіти і науки України

наказами від 19.01.2010 р. № 14 та від 30.01.2010 р. № 56 довело постанову № 1418 та зміни до неї до відома та використання в роботі управлінням освіти і науки обласних державних адміністрацій, ректорам (директорам) вищих навчальних закладів I — IV рівнів акредитації.

Згідно з

п. 1 Порядку № 1418 його дія поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Оскільки

оплата праці медичних працівників навчальних закладів і установ освіти здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я, то таким працівникам також виплачується надбавка за вислугу років.

Одночасно повідомляємо, що Міністерством освіти і науки України у листі від 19.02.2010 р. № 1/9-98 були надані роз’яснення до постанови № 1418, зокрема наголошувалось, що зазначена надбавка за вислугу років встановлюється й медичним працівникам державних та комунальних закладів освіти.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі