Теми статей
Обрати теми

Виплата добових при втраті первинних документів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Виплата добових при втраті первинних документів

 

Наталія ІВЛЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Чи може бюджетна установа виплатити добові, якщо працівник загубив відповідні документи?

(м. Харків)

 

Слід зазначити, що згідно з

п. 4 розд. ІІ Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59 (у редакції наказу Мінфіну від 17.03.2011 р. № 362) (далі — Інструкція № 59), сума добових визначається згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами. Мінфін у листі від 04.05.2011 р. № 31-07230-16-25/11433 пояснив, що під первинними документами розуміють документи, які підтверджують перебування працівника в місці відрядження: транспортні квитки, рахунки, отримані з готелів (мотелів) або від інших осіб, які надають послуги з розміщення та проживання відрядженого працівника тощо.

При цьому Мінфін зазначив: у в разі, якщо працівник під час перебування у відрядженні

не здійснював жодних витрат, пов'язаних із таким відрядженням, і як наслідок відсутні вказані первинні документи, сума добових у цьому випадку буде визначатися лише згідно з наказом про відрядження.

Отже, на наш погляд, якщо працівник не надав підтвердні документи, а наказ про відрядження видано, добові йому виплачуються на підставі цього наказу. При цьому слід мати на увазі, що згідно з

п. 12 Інструкції № 59 інші витрати (крім добових), понесені у зв'язку з відрядженням, що не підтверджені відповідними документами, працівникові не відшкодовуються.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі