Теми статей
Обрати теми

Надання водію швидкої допомоги додаткової відпустки за особливий характер праці

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надання водію швидкої допомоги додаткової відпустки за особливий характер праці

 

Ольга ЧЕРНЕТЕНКО, головний спеціаліст Державної експертизи умов праці Міністерства праці та соціальної політики України

 

Якої тривалості надається додаткова відпустка за особливий характер праці водію швидкої медичної допомоги?

(м. Харків)

 

Відповідно до

ст. 8 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) окремим категоріям працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, надаються щорічні додаткові відпустки за особливий характер праці.

Такі відпустки надаються за

Списком виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці для здоров'я, наведеним у додатку 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 17.11.97 р. № 1290 (далі — Список № 1290).

Згідно з

підрозділом «Функціонування автомобільного транспорту» розд. ХV «Транспортні послуги» Списку № 1290 водії автомобілів, які працюють на автомобілі медичної та санітарної допомоги, мають право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці тривалістю до 4 календарних днів.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах (

ст. 8 Закону № 504).

Для підтвердження права на таку відпустку і встановлення її тривалості проведення атестації робочих місць за умовами праці не вимагається.

Згідно з

Порядком застосування Списку № 1290, затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 30.01.98 р. № 16, додаткова відпустка за особливий характер праці надається пропорційно фактично відпрацьованому часу.

До розрахунку часу, що дає право працівнику на відповідну додаткову відпустку, зараховуються дні, коли він фактично

був зайнятий на роботах з особливим характером праці не менше половини тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, цехів, професій, посад.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі