Теми статей
Обрати теми

Період роботи на посаді сестри медичної з дієтичного харчування зараховується до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Період роботи на посаді сестри медичної з дієтичного харчування зараховується до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Особа, яка отримала середню медичну освіту (училище, медсестринське відділення), за направленням училища працювала декілька років дієтичною сестрою госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни.

Чи зараховується робота на посаді дієтичної сестри до медстажу для нарахування надбавки за вислугу років?

(м. Горлівка Донецької обл.)

 

Порядок виплати надбавки за вислугу років медичним працівникам затверджено

постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я» від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок № 1418).

Пунктом 3 Порядку № 1418

визначено перелік посад, робота на яких дає право на надбавку за вислугу років, до яких віднесено фахівців з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей, у тому числі й сестер медичних з дієтичного харчування.

Згідно з

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників системи охорони здоров'я (випуск 78 «Охорона здоров'я» затверджено наказом МОЗ України від 29.03.2002 р. № 117) на посадах сестер медичних з дієтичного харчування мають право працювати особи з неповною вищою медичною освітою (молодші спеціалісти) або базовою вищою освітою (бакалаври) за напрямом підготовки «медицина», за спеціальностями «сестринська справа», «лікувальна справа» або «акушерська справа», які пройшли спеціалізацію за фахом «дієтологія».

Госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни є державними та комунальними закладами охорони здоров'я, передбаченими

Переліком закладів охорони здоров'я «Про затвердження переліків закладів охорони здоров'я, лікарських, провізорських та посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою у закладах охорони здоров'я», затвердженим наказом МОЗ України від 28.10.2002 р. № 385.

З огляду на викладене,

період роботи медичного працівника, який працював на посаді сестри медичної з дієтичного харчування в госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни, зараховується до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі