Теми статей
Обрати теми

Про право включення витрат на оплату праці до складу витрат підприємства

Редакція ОП
Лист від 27.04.2011 р. № 11957/7/15-0317

Державна податкова адміністрація України

Про право включення витрат на оплату праці до складу витрат підприємства

Лист від 27.04.2011 р. № 11957/7/15-0317

 

Згідно з п. 142.1 ст. 142 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) до складу витрат платника податку включаються витрати на оплату праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з таким платником податку (далі — працівники), які включають нараховані витрати на оплату основної і додаткової заробітної плати та інших видів заохочень і виплат виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень, відшкодувань вартості товарів, робіт, послуг, витрати на оплату авторської винагороди та за виконання робіт, послуг згідно з договорами цивільно-правового характеру, будь-яка інша оплата у грошовій або натуральній формі, встановлена за домовленістю сторін відповідно до колективних договорів (угод, крім сум матеріальної допомоги, які звільняються від оподаткування згідно з нормами розділу IV цього Кодексу).

Пунктом 138.2 статті 138 Кодексу встановлено, що витрати, які враховуються для визначення об'єкта оподаткування, визначаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку витрат, обов'язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку, та інших документів, встановлених розділом II Кодексу.

Таким чином, платники податку на прибуток підприємств

за наявності на підприємстві лише трудових договорів (угоди) з працівниками мають право включати до складу витрат лише витрати на оплату праці, які включають нараховані витрати на оплату основної і додаткової заробітної плати та інших видів заохочень і виплат виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень, відшкодувань вартості товарів, робіт, послуг, витрати на оплату авторської винагороди та за виконання робіт, послуг згідно з договорами цивільно-правового характеру за умови документального підтвердження відповідних витрат. Будь-яка інша оплата у грошовій або натуральній формі, яка встановлюється за домовленістю сторін, у разі відсутності колективного договору, не включається до складу витрат такого платника податку.

 

Заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПА України,

заступник Голови ДПА України О. Любченко

 

Коментар редакції

 

До витрат підприємства включаються виплати за домовленістю сторін, установлені колективним договором

 

У листі, що коментується, ДПАУ звернула увагу на правомірність віднесення до витрат підприємств виплат, пов’язаних з оплатою праці.

Нагадаємо, що

до 01.04.2011 р. при визначенні складу валових витрат підприємства керувалися Законом України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.94 р. № 334/94-ВР (далі — Закон № 334). З 01.04.2011 р. підприємствам, які є платниками податку на прибуток, при формуванні витрат необхідно керуватися Податковим кодексом України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — ПК).

Необхідно зазначити, що механізм визначення складу витрат на оплату праці залишився без кардинальних змін. Але з’явилося суттєве уточнення. Для наглядності порівняємо норми законодавства.

 

Уключення до витрат (валових витрат — до 01.04.2011 р.)
для цілей обкладення податком на прибуток

До 01.04.2011 р. (п.п. 5.6.1 Закону № 334)

3 01.04.2011 р. (п. 142.1 ПК)

До складу валових витрат платника податку відносяться витрати на оплату праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з таким платником податку (далі — працівники), які включають витрати на виплату основної і додаткової заробітної плати та інших видів заохочень і виплат, виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень, відшкодувань вартості товарів (робіт, послуг), витрати на виплату авторських винагород та виплат за виконання робіт (послуг), згідно з договорами цивільно-правового характеру, будь-які інші виплати в грошовій або натуральній формі, встановлені за домовленістю сторін (крім сум матеріальної допомоги, які звільняються від оподаткування згідно з нормами закону, що регулює питання оподаткування доходів фізичних осіб (законодавства, що встановлює правила оподаткування прибутковим податком з громадян))

До складу витрат платника податку включаються витрати на оплату праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з таким платником податку (далі — працівники), які включають нараховані витрати на оплату основної і додаткової заробітної плати та інших видів заохочень і виплат виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень, відшкодувань вартості товарів, робіт, послуг, витрати на оплату авторської винагороди та за виконання робіт, послуг згідно з договорами цивільно-правового характеру, будь-яка інша оплата у грошовій або натуральній формі, встановлена за домовленістю сторін відповідно до колективних договорів (угод), (крім сум матеріальної допомоги, які звільняються від оподаткування згідно з нормами розділу IV цього Кодексу)

 

Як бачимо, з 01.04.2011 р. для будь-яких інших виплат, установлених за домовленістю сторін, уже прописана вимога щодо обов’язкової наявності колективного договору при включенні таких виплат до витрат підприємства.

Отже, висновок ДПАУ, що випливає з листа, такий:

у разі відсутності колективного договору, при наявності трудових договорів з працівниками, за умови підтвердження відповідних витрат підприємство може включати до складу витрат витрати на оплату праці (основну і додаткову заробітну плату та інші види заохочень і виплат виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень, відшкодувань вартості товарів, робіт, послуг).

Також до складу витрат можна віднести витрати на оплату авторської винагороди та за виконання робіт, послуг згідно з договорами цивільно-правового характеру.

Для включення будь-якої іншої оплати у грошовій або натуральній формі, яка встановлюється за домовленістю сторін, необхідно, щоб такий вид оплати було передбачено положенням колективного договору. До речі, про процедуру розробки та укладення колективного договору ви можете дізнатися в «ОП», 2009, № 1, с. 16 — 29.

 

Наталія ІВЛЄВА, економіст-аналітик
Видавничого будинку «Фактор»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі