Теми статей
Обрати теми

Підвищення надбавки за вислугу років: чи потрібно коригувати заробітну плату при розрахунку відпускних

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Підвищення надбавки за вислугу років: чи потрібно коригувати заробітну плату при розрахунку відпускних

 

Ганна МЕРЕЖКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Працівник іде у відпустку з 24 червня 2011 року. З 23 червня 2011 року в нього підвищується надбавка за вислугу років з 15 на 20 %.

Чи необхідно коригувати заробітну плату такому працівнику на коефіцієнт підвищення, якщо розрахунковим періодом для нього є червень 2010 року — травень 2011 року?

(м. Полтава)

 

Норма

п. 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100, що передбачає здійснення коригування заробітної плати, стосується лише випадків, коли на підприємстві, в установі, організації відбувається підвищення окладів (тарифних ставок) відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективному договорі (угоді) для всіх працівників. У такому разі заробітна плата коригується на коефіцієнт її підвищення.

Якщо ж підвищення окладу стосується лише конкретного працівника або в разі підвищення посадових окладів працівників на підприємстві, в установі, організації, що не відповідає актам законодавства або рішенням, передбаченим у колективних договорах (угодах), коригування середньої заробітної плати як у розрахунковому періоді, так і в періоді, протягом якого за працівником зберігається середній заробіток, не здійснюється.

У цьому випадку

немає підстав для проведення коригування, оскільки в конкретного працівника підвищується надбавка за вислугу років.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі