Теми статей
Обрати теми

Які документи подає одинока мати для застосування ПСП

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Які документи подає одинока мати для застосування ПСП

 

Тетяна ДОБРОДІЙ, начальник відділу розгляду звернень платників Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПАУ

 

Працівниця підприємства не перебувала у шлюбі, відповідно у неї немає свідоцтва про шлюб та документів на розлучення, а отже, відсутні і штампи в паспорті. Чи достатньо для надання податкової соціальної пільги матері-одиначці свідоцтва про народження дитини та заяви про застосування податкової соціальної пільги?

(м. Черкаси)

 

Відповідно до

п.п. «а» п.п. 169.1.3 Податкового кодексу України одинокій матері надається податкова соціальна пільга (далі — ПСП) у розмірі, що дорівнює 150 % суми звичайної ПСП у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років. У 2011 році розмір такої ПСП складає 705,75 грн.

Слід зазначити, що

п.п. 1 п. 5 Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. № 1227, визначено, що для цілей надання ПСП одинокою матір’ю (батьком), опікуном, піклувальником вважаються особи, які на момент застосування роботодавцем пільги мають дитину віком до 18 років і не перебувають у шлюбі, зареєстрованому згідно із законом.

Отже, для застосування пільги з цієї підстави, крім заяви про застосування ПСП, одинока матір подає копію свідоцтва (дублікат свідоцтва) про народження дитини або документ із зазначенням відомостей про батька дитини в Книзі реєстрації актів цивільного стану та копію паспорта (п. 5 зазначеного Порядку).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі