Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадових окладів працівникам спеціальної школи-інтернату

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Підвищення посадових окладів працівникам спеціальної школи-інтернату

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Чи можна секретарю-друкарці, водію, машиністу із прання та ремонту спецодягу, підсобному робітнику, кастелянці та комірнику школи-інтернату для глухих дітей та дітей з тяжкими порушеннями мови встановити підвищення посадового окладу на 15 — 25 відсотків? Якщо так, то чи потрібно це підвищення відображати у штатному розписі? Це підвищення встановлюється на весь рік чи за винятком канікул?

(м. Луганськ)

 

Умови оплати праці працівників спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі й шкіл-інтернатів для глухих дітей та дітей з тяжкими порушеннями мови, визначені

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти (із змінами), затвердженою наказом МОН України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Відповідно до

п. 31 Інструкції № 102 працівникам із числа адміністративно-господарського, обслуговуючого та навчально-допоміжного персоналу (крім помічників вихователів) закладів освіти, які за характером роботи безпосередньо спілкуються з учнями та вихованцями спеціальних закладів, посадові оклади підвищуються на 15 — 25 відсотків.

Конкретний перелік працівників, які мають право на підвищення посадових окладів, і розмір підвищення визначаються безпосередньо

керівником закладу за погодженням із профспілковим комітетом залежно від інтенсивності і тривалості спілкування з учнями (вихованцями), які мають вади у фізичному чи розумовому розвитку, потребують тривалого лікування або особливих умов виховання.

Підвищення посадових окладів працівників такого навчального закладу обов’язково має бути відображено в штатному розписі. Скасування такого підвищення у канікулярний період не передбачено чинним законодавством.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі