Теми статей
Обрати теми

Завідувач методкабінету не має права суміщати посаду методиста

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Завідувач методкабінету не має права суміщати посаду методиста

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Чи має право на сьогоднішній день завідувач методичного кабінету суміщати посаду методиста на 0,5 ставки? Раніше наказом МОН України «Про затвердження положення про районний (міський) методичний кабінет» від 18.03.97 р. № 72 була передбачена можливість суміщення таких посад.

(м. Антрацит, Луганська обл.)

 

Одразу ж зазначимо, що ні, не має права.

Перш за все слід нагадати, що

Положення про районний (міський) методичний кабінет, затверджене наказом МОН України від 18.03.97 р. № 72, на яке запитувач посилається у своєму зверненні, втратило чинність на підставі наказу МОН України від 08.12.2008 р. № 1119.

Скасованим

Положенням була передбачена норма, за якою завідувач методичного кабінету може суміщати посаду методиста відповідної освітньої галузі в межах фонду оплати праці. Новим Положенням такої норми не зазначено.

Відповідно до

ст. 8 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР умови оплати праці працівників установ та організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються КМУ.

Так, відповідно до

постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 (яка, до речі, має вищу юридичну силу, ніж наказ Міністерства) керівні працівники та їх заступники не мають права на встановлення доплати в розмірі до 50 відсотків за суміщення професій. Ця норма була запроваджена в дію ще з 2005 року.

Ураховуючи вищезазначене, а також виходячи з умов наведеної ситуації, вважаємо, що завідувач методичного кабінету

не має права суміщати свою посаду з посадою методиста на 0,5 ставки й отримувати за це доплату в розмірі до 50 відсотків, оскільки це суперечить чинним нормативно-правовим актам.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі