Теми статей
Обрати теми

Матеріальна допомога працівникам клубних закладів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Матеріальна допомога працівникам клубних закладів

 

Вікторія МУЗИЧЕНКО, заступник начальника управління оплати праці та бюджетних програм — начальник відділу оплати праці Міністерства культури і туризму України

 

Чи мають право головний інженер, художник та інженер будинку культури на отримання допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань?

Коли працівники клубних закладів набудуть права на отримання доплати за вислугу років?

(м. Куп’янськ, Харківська обл.)

 

Постановою КМУ «Про виплату працівникам державних і комунальних клубних закладів допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань» від 15.09.2010 р. № 840

установлено, що працівникам державних і комунальних клубних закладів, зазначеним у Переліку посад, затвердженому цією постановою, виплачується: допомога для оздоровлення під час щорічної відпустки у розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати); матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань за рішенням керівника державного або комунального клубного закладу в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) на рік.

Указаним

Переліком посад не передбачено посади головного інженера, художника та інженера, тому ці працівники не мають права на отримання допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Разом з тим зазначені працівники мають право на отримання матеріальної допомоги, у тому числі для оздоровлення, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік згідно з

наказом Міністерства культури і туризму України «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної тарифної сітки» від 18.10.2005 р. № 745. Зазначена матеріальна допомога надається керівником закладу культури в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах.

Щодо виплати доплати за вислугу років необхідно зазначити: ч. 3 ст. 29 Закону України «Про культуру» від 14.12.2010 р. № 2778-VI передбачено, що працівники закладів культури мають право на доплату за вислугу років. Для працівників клубних закладів згідно з п. 1 Прикінцевих положень цього Закону право на зазначену доплату буде реалізовано з 1 січня 2013 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі