Теми статей
Обрати теми

Право на надбавку за вислугу років працівникам територіального центру соцобслуговування

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Право на надбавку за вислугу років працівникам територіального центру соцобслуговування

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці, начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства соціальної політики України

 

До реорганізації (до 01.11.2010 р.) районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) працівники обіймали такі посади:

— діловода (з 1993 року). Після реорганізації з 01.11.2010 р. такого працівника прийнято на посаду інспектора з кадрів;

— соціального працівника (з 2004 року), з 2007 року — спеціаліст із соціальної роботи. Після реорганізації з 01.11.2010 р. такого працівника прийнято на посаду соціального працівника.

Чи мають право такі працівники центру на надбавку за вислугу років з 1 вересня 2011 року?

(м. Кобеляки, Полтавська обл.)

 

З 1 вересня 2011 року окремі категорії працівників установ соціального захисту населення отримали право на виплату надбавки за вислугу років від 10 до 30 %. Згідно з п. 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 15.06.2011 р. № 239* (далі — Порядок), така надбавка встановлюється:

— керівникам установ соціального захисту населення та їх заступникам з основного виду діяльності;

— керівникам структурних підрозділів та їх заступникам із соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної, медичної, трудової, професійної реабілітації, надання соціальних (соціально-медичних) послуг (допомоги), соціального обслуговування, медичного супроводу, спостереження, забезпечення стаціонарного проживання тощо, крім тих, які мають право на виплату надбавки (доплати) за стаж роботи (вислугу років) на інших підставах;

— інструкторам з трудової адаптації;

— методистам з професійної реабілітації;

— організаторам діяльності з культурного дозвілля;

спеціалістам із соціальної роботи (із соціальної допомоги вдома, з фізичної реабілітації);

соціальним працівникам.

* Див. «ОП», 2011, № 14, с. 4. — Прим. ред.

Перелік періодів роботи, що зараховуються до стажу роботи для встановлення такої надбавки, визначено п. 4 Порядку.

Зокрема, до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, уключаються:

— час роботи на відповідних посадах у державних і комунальних закладах соціального захисту населення України, СРСР і союзних республік СРСР;

— час роботи в державних і комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування, на посадах, визначених у п. 3 Порядку, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці працівників державних та комунальних установ соціального захисту населення.

Працівник, який обіймає посаду інспектора з кадрів територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), не має права на встановлення надбавки за вислугу років, оскільки таку посаду не передбачено п. 3 Порядку.

Соціальному працівнику територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з 1 вересня 2011 року встановлено надбавку за вислугу років. Період роботи такого працівника на посадах соціального працівника — 3 роки (2004 — 2006 роки) і спеціаліста із соціальної роботи — 3 роки 10 місяців (2007 рік — жовтень 2010 року включно) включається до стажу, що дає право на надбавку за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення. Виходить, що загальний стаж такого працівника — 6 років 10 місяців.

При стажі роботи від 3 до 10 років розмір щомісячної надбавки становить 10 % посадового окладу (з урахуванням підвищень).

Таким чином, соціальний працівник територіального центру має право на виплату щомісячної надбавки за вислугу років з 1 вересня 2011 року в розмірі 10 % посадового окладу (з урахуванням підвищень).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі