Теми статей
Обрати теми

Тривалість щорічної основної відпустки заступника директора з адміністративно-господарської роботи коледжу

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Тривалість щорічної основної відпустки заступника директора з адміністративно-господарської роботи коледжу

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Якої тривалості може бути щорічна основна відпустка заступника директора з адміністративно-господарської роботи в коледжі, якщо він не здійснює викладацької діяльності? Він же не педагогічний працівник, хіба в нього є право на подовжену тривалість щорічної відпустки?

(м. Шостка, Сумська обл.)

 

Статтею 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР передбачено, що керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

Такий порядок і тривалість щорічної відпустки окремих категорій працівників затверджені постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам» від 14.04.97 р. № 346.

Розділом IV «Вищі навчальні заклади, заклади післядипломної освіти, професійно-технічні навчальні заклади» додатка до цього Порядку заступнику директора, що не виконує педагогічної роботи в цьому вищому навчальному закладі, установлено тривалість щорічної основної відпустки 28 календарних днів.

Згідно з Класифікатором професій ДК 003:2010, затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 р. № 327, посада заступника директора з адміністративно-господарської роботи вищого навчального закладу віднесена до категорії керівних працівників. Отже, особа, яка обіймає таку посаду за умови, якщо вона не здійснює в цьому навчальному закладі педагогічної роботи, має право на 28-денну тривалість щорічної основної відпустки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі