Теми статей
Обрати теми

Реорганізація районної лікарні: оплата праці працівників сільських амбулаторій, поліклініки та ФАП

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Реорганізація районної лікарні: оплата праці працівників сільських амбулаторій, поліклініки та ФАП

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

З 01.01.2011 р. Старобільська центральна районна лікарня стала Комунальною установою «Старобільське РТМО», до складу якої входять:

— центральна районна поліклініка;

— сільські амбулаторії;

— фельдшерсько-акушерські пункти.

Статутом установи поліклініку, сільські амбулаторії та ФАП визначено як заклади, які не є юридичними особами.

Як визначити посади керівників сільських амбулаторій, поліклініки та ФАП: головний лікар чи завідувач? Як встановити посадовий оклад керівникам цих закладів?

(м. Старобільськ, Луганська обл.)

 

У разі створення районного територіального медичного об’єднання (далі — РТМО), до складу якого входять поліклініка, сільські амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти (далі — ФАП), які не є юридичними особами, ці заклади у результаті реорганізації є структурними підрозділами РТМО. Посади керівників цих підрозділів повинні мати назву «завідувач поліклініки», «завідувач амбулаторії», «завідувач фельдшерсько-акушерського пункту/ ФАП».

Посадові оклади зазначених керівників формуються відповідно до займаної посади згідно з Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Так, наприклад, посадові оклади завідувача поліклініки та завідувача амбулаторії встановлюються відповідно до п.п. «б» п.п. 2.2.3 Умов № 308/519, тобто виходячи з посадового окладу, що відповідає тарифному розряду за Єдиною тарифною сіткою (далі — ЄТС) з урахуванням кваліфікаційної категорії керівника, розмір якого підвищується на 10 — 25 % за керівництво поліклінікою або амбулаторією залежно від кількості посад лікарів, що включені до штатного розпису поліклініки або амбулаторії з урахуванням посади керівника.

Посадовий оклад завідувача ФАП установлюється відповідно до п.п. 2.2.9 Умов № 308/519 виходячи з окладу, що відповідає тарифному розряду працівника за ЄТС з урахуванням кваліфікаційної категорії, підвищеного на 10 — 20 % залежно від кількості посад фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою за штатним розписом ФАП (з урахуванням посади завідувача).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі