Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років працівникам територіального центру

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за вислугу років працівникам територіального центру

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці, начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства соціальної політики України

 

До 01.10.2010 р. працівник обіймав посаду спеціаліста І категорії Управління праці та соціального захисту населення. Стаж роботи на цій посаді — 20 років.

Після реорганізації з 01.10.2010 р. працівника прийнято на посаду соціального працівника до районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Чи включається до стажу, що дає право на виплату надбавки за вислугу років соціальному працівнику, період роботи на посаді спеціаліста І категорії? Чи можна виплатити надбавку за вислугу років такому працівнику?

(Путилівський р-н, Чернівецька обл.)

 

З 1 вересня 2011 року окремі категорії працівників установ соціального захисту населення отримали право на виплату надбавки за вислугу років від 10 до 30 %. Так, згідно з п. 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 15.06.2011 р. № 239* (далі — Порядок), така надбавка встановлюється:

— керівникам установ соціального захисту населення та їх заступникам за основним видом діяльності;

— керівникам структурних підрозділів та їх заступникам із соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної, медичної, трудової, професійної реабілітації, надання соціальних (соціально-медичних) послуг (допомоги), соціального обслуговування, медичного супроводу, спостереження, забезпечення стаціонарного проживання тощо, крім тих, які мають право на виплату надбавки (доплати) за стаж роботи (вислугу років) на інших підставах;

— інструкторам з трудової адаптації;

— методистам із професійної реабілітації;

— організаторам діяльності з культурного дозвілля;

— спеціалістам із соціальної роботи (із соціальної допомоги вдома, з фізичної реабілітації);

соціальним працівникам.

* Див. «ОП», 2011, № 14, с. 4. —

Прим. ред.

Мінімальний стаж, необхідний для виплати такої надбавки в розмірі 10 % посадового окладу, має бути не менше трьох років. При цьому періоди роботи, що зараховуються до стажу роботи для встановлення такої надбавки, чітко визначено. Їх перелік наведено в п. 4 Порядку .

Зокрема, до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, уключаються:

— час роботи на відповідних посадах у державних та комунальних закладах соціального захисту населення України, СРСР та союзних республік СРСР;

— час роботи в державних і комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування, на посадах, визначених у п. 3 Порядку, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці працівників державних та комунальних установ соціального захисту населення.

Оскільки Управління праці та соціального захисту населення належить до органів виконавчої влади, період роботи на такій посаді не включається до стажу, що дає право на надбавку за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення.

Період роботи на посаді соціального працівника включається до стажу для надбавки за вислугу років, однак його недостатньо для набуття права на таку надбавку з 1 вересня 2011 року.

Таким чином, зазначений соціальний працівник територіального центру не має права на виплату надбавки за вислугу років з 1 вересня 2011 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі