Теми статей
Обрати теми

Особливості визначення базового місяця при збільшенні педагогічного навантаження

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Особливості визначення базового місяця при збільшенні педагогічного навантаження

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, головний спеціаліст відділу рівня життя та моніторингу бідності Міністерства соціальної політики України

 

Викладацькому складу згідно з наказом керівника навчального закладу затверджується педагогічне навантаження на початку кожного навчального року. Чи вважається встановленням на постійній основі з метою проведення індексації заробітної плати працівників затвердження в наказі такого навантаження з 01.09.2011 р. по 30.06.2012 р., тобто на 2011/2012 навчальний рік?

Оскільки у липні — серпні кожного календарного року (під час літніх канікул) викладачі перебувають у щорічній відпустці, доходи яких місяців необхідно брати для проведення порівняльних розрахунків з метою визначення базового місяця при збільшенні педагогічного навантаження у вересні 2011 року: червня 2011 року (останнього місяця навчального року, місяця до виходу у щорічну відпустку) або серпня 2011 року (останнього місяця відпустки, місяця, що передує вересню 2011 року)?

(м. Горлівка, Донецька обл.)

 

При проведенні індексації заробітної плати працівників необхідно керуватися

Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

Пунктом 5

цього Порядку встановлено, що в разі підвищення мінімальної заробітної плати, а також зростання грошових доходів населення без перегляду їх мінімальних розмірів місяць, в якому відбулося підвищення, вважається базовим при визначенні індексу споживчих цін для індексації грошових доходів населення. При цьому сума підвищення грошових доходів повинна перевищувати суму індексації, яку мало бути нараховано за відповідний місяць.

Згідно з

п. 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, оплата праці педагогічних працівників установ та закладів освіти здійснюється виходячи з установлених ставок заробітної плати (посадових окладів) з урахуванням підвищень, фактичного обсягу педагогічної роботи, доплат і надбавок.

Таким чином,

якщо педагогічне навантаження зростає у вересні 2011 року і встановлене на період вересень 2011 року — червень 2012 року, можна вважати, що відбувається підвищення грошових доходів працівника на постійній основі, тому місяць збільшення педагогічного навантаження (у нашому випадку — вересень 2011 року) є базовим для проведення індексації лише в тому випадку, якщо сума підвищення перекриє суму індексації, яку могло бути нараховано в цьому місяці.

Для визначення базового місяця

порівняльні розрахунки в разі підвищення грошових доходів необхідно провадити з попереднім місяцем (виходячи з умов повністю відпрацьованого місяця, з урахуванням постійних доплат і надбавок).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі