Теми статей
Обрати теми

Грошова допомога випускникам педагогічних вузів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Грошова допомога випускникам педагогічних вузів

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки і фінансування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Чи буде в поточному році випускникам педагогічних вузів виплачуватись грошова допомога при працевлаштуванні?

(с. Нігин, Кам’янець-Подільський р-н,

Хмельницька обл.)

 

Починаючи з 2007 року випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, у тому числі й у сільській місцевості, визначених органами управління освітою, відповідно до

постанови Кабінету Міністрів України «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів» від 26.09.2006 р. № 1361 надається одноразова адресна грошова допомога в п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

На 2011 рік Порядок виплати зазначеної допомоги затверджений

наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів у 2011 році» від 11.08.2011 р. № 965.

Відповідно до цього

Порядку в поточному році допомога надається випускникам 2010 — 2011 навчального року денної форми навчання, які навчалися за рахунок бюджетних коштів за державним замовленням у вищих навчальних закладах I — IV рівнів акредитації державної та комунальної форм власності незалежно від підпорядкування.

Слід звернути увагу на таке: право на отримання такої допомоги мають випускники вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями

педагогічного профілю та уклали договір на строк не менш як три роки про роботу в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах на посадах педагогічних працівників.

Для отримання такої допомоги випускник мав

до 10 жовтня поточного року подати вищому навчальному закладу заяву про надання допомоги, копії трудової книжки та укладеного договору про працевлаштування на посаду педагогічного працівника.

Нарахування допомоги здійснюється у вищому навчальному закладі на підставі наказу, що видається після затвердження кількості випускників, яким її належить виплатити.

Розмір допомоги — п’ятикратна мінімальна заробітна плата. Вона нараховується відповідно до розміру мінімальної заробітної плати на дату її нарахування. Із 1 жовтня 2011 року законодавчо встановлений розмір мінімальної зарплати становить 985 грн., тобто її п’ятикратний розмір складає

4925 грн.

Отримати

допомогу можна буде до кінця поточного року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі