Теми статей
Обрати теми

Надбавка за тривалість безперервної роботи працівникам протитуберкульозних закладів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за тривалість безперервної роботи працівникам протитуберкульозних закладів

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, начальник відділу нормування і оплати праці, роботи з місцевими бюджетами та планування і фінансування централізованих заходів Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення Міністерства охорони здоров’я України

 

Який порядок установлення надбавки за тривалість безперервної роботи для працівників туберкульозних (протитуберкульозних) закладів охорони здоров’я?

(м. Харків)

 

Згідно з

п. 4.6 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519), надбавки за тривалість безперервної роботи нараховуються виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) за посадою, яку обіймають працівники, визначеного згідно з пп. 2.1 — 2.2 Умов № 308/519 , з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію і без урахування інших підвищень, надбавок, доплат (за винятком лікарів МСЕК, працівників протичумних закладів та структурних підрозділів з боротьби з особливо небезпечними інфекціями інших закладів). Лікарям МСЕК, центрів (бюро) медико-соціальних експертиз, працівникам протичумних закладів та структурних підрозділів з боротьби з особливо небезпечними інфекціями інших закладів надбавки за тривалість безперервної роботи нараховуються від посадового окладу, підвищеного у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці.

До структурних підрозділів з боротьби з особливо небезпечними інфекціями інших закладів належать відділи (відділення) особливо небезпечних інфекцій санітарно-епідеміологічних станцій, санітарно-карантинні відділи та пункти санітарно-епідеміологічних станцій, які здійснюють карантинний догляд.

Спеціалізовані заклади охорони здоров’я та структурні підрозділи закладів охорони здоров’я, які здійснюють діагностику туберкульозу і надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на заразну та активну форми туберкульозу, до таких закладів не належать.

Отже, працівникам спеціалізованих закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів закладів охорони здоров’я, які здійснюють діагностику туберкульозу і надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на заразну та активну форми туберкульозу, надбавка за тривалість безперервної роботи нараховується виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) за посадою, яку обіймають працівники, визначеного згідно з пп. 2.1 — 2.2 Умов № 308/519, з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію і без урахування інших підвищень, надбавок, доплат.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі