Теми статей
Обрати теми

Звільнення за переведенням: особливості розрахунку декретних

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Звільнення за переведенням: особливості розрахунку декретних

 

Світлана ДИМИТРЕНКО, начальник відділу вдосконалення законодавства у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування Міністерства соціальної політики України

 

31.08.2011 р. працівницю було звільнено за переведенням з однієї школи до іншої (обидві школи підпорядковуються одному управлінню освіти, але є різними юридичними особами). З 01.09.2011 р. працівницю було прийнято на роботу на півставки. Згідно з листком непрацездатності з 05.09.2011 р. вона пішла у відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами. Як у цьому випадку розрахувати допомогу по вагітності та пологах?

(м. Харків)

 

Згідно з

п. 5 ст. 36 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) однією з підстав для припинення трудового договору є переведення працівника за його згодою на інше підприємство, до установи, організації. Тому в цьому випадку йдеться про звільнення з одного місця роботи і прийняття на інше.

У свою чергу, відповідно до

п. 6 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок № 1266), у разі якщо застрахована особа працювала і сплачувала страхові внески або за неї сплачувалися страхові внески менше календарного місяця, середня заробітна плата (дохід, грошове забезпечення) обчислюється за фактично відпрацьований час перед настанням страхового випадку, крім допомоги по вагітності та пологах.

У разі коли застрахована особа працювала і сплачувала страхові внески або за неї сплачувалися страхові внески

менше календарного місяця, середня заробітна плата для розрахунку допомоги по вагітності та пологах обчислюється виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески, але не вище розміру середньої заробітної плати за всіма видами економічної діяльності в місяці, що передує місяцю, в якому настав страховий випадок, відповідно в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Севастополі (за даними Держкомстату), і не нижче розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом у місяці настання страхового випадку.

В описаній ситуації за новим місцем роботи працівниця перед відпусткою у зв'язку з вагітністю та пологами відпрацювала менше місяця, тому їй необхідно розрахувати допомогу по вагітності та пологах

виходячи з її фактичної заробітної плати, але не вище розміру середньої зарплати і не нижче розміру мінімальної заробітної плати. Оскільки працівницю було прийнято на нове місце роботи на півставки, сума допомоги по вагітності та пологах, розрахована виходячи з фактично нарахованої зарплати, дорівнюватиме половинному розміру порівняно з тим, якби допомогу було розраховано виходячи із зарплати за 6 календарних місяців за попереднім місцем роботи, де вона працювала на повну ставку.

У зв'язку з цим в інтересах працівниці було б застосування норм

абзацу третього п. 6 Порядку № 1266. Згідно з цим пунктом Порядку № 1266 за вибором особи для розрахунку допомоги по вагітності та пологах середня заробітна плата (дохід) може обчислюватися за декількома місцями роботи сумарно за 6 календарних місяців у 12-місячному періоді перед настанням страхового випадку. У такому разі обчислення середньої заробітної плати здійснюється робочими органами відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) відповідно до п. 17 Порядку № 1266 на підставі довідок про середню заробітну плату, що подаються застрахованою особою.

У

листі Мінпраці від 01.02.2010 р. № 1000/0/14-10/18* зазначено, що положення абзацу третього п. 6 Порядку № 1266 передбачені якраз для осіб, які перед настанням страхового випадку (початком відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами) на новому місці роботи відпрацювали менше календарного місяця і водночас протягом року мали інші місця роботи, де сплачувалися страхові внески. Справа в такому: якщо враховувати заробітну плату за іншими місцями роботи, середня заробітна плата буде вищою, ніж за останнім місцем роботи.

* Див. «ОП», 2010, № 4, с. 5.

— Прим. ред.

У зв'язку з цим в описаній ситуації працівниця має звернутися до відповідного робочого органу відділення Фонду, в якому зареєстровано юридичну особу — нового роботодавця. На підставі наданої працівницею довідки про середню заробітну плату працівники робочого органу відділення Фонду повинні розрахувати їй суму середньої заробітної плати.

На підставі розрахованої суми середньої зарплати новий роботодавець працівниці, яка йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, зобов'язаний визначити загальну суму допомоги по вагітності та пологах, нарахувати і виплатити її.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі