Теми статей
Обрати теми

Атестація робочих місць за умовами праці

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Атестація робочих місць за умовами праці

 

Ольга ЧЕРНЕТЕНКО, головний спеціаліст Державної експертизи умов праці Міністерства соціальної політики України

 

Які посадові особи мають входити до складу атестаційної комісії на приватному підприємстві та в якому порядку проводиться атестація робочих місць за умовами праці?

(м. Вінниця)

 

Атестація робочих місць за умовами праці проводиться на підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працівників, а також на їхніх нащадків як тепер, так і в майбутньому.

Слід зазначити, що атестація робочих місць за умовами праці проводиться згідно з Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.92 р. № 442, та Методичними рекомендаціями для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженими постановою Міністерства праці України від 01.09.92 р. № 41.

Атестація робочих місць за умовами праці — комплексна оцінка всіх факторів виробничого середовища і трудового процесу, супутніх соціально-економічних факторів, що впливають на здоров’я і працездатність працівників у процесі трудової діяльності.

Основна мета такої атестації полягає в регулюванні відносин між власником або уповноваженим ним органом і працівниками в галузі реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах.

Правовою основою для проведення атестації робочих місць за умовами праці є чинні законодавчі та нормативні акти з питань охорони і гігієни праці, списки виробництв, робіт, професій, посад і показників, що дають право на пенсію за віком на пільгових умовах, на щорічні додаткові відпустки за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці, на скорочену тривалість робочого тижня та інші пільги і компенсації залежно від умов праці.

За результатами атестації робочих місць не лише визначається право працівників на відповідні пільги, а й розробляються заходи щодо поліпшення умов праці та оздоровлення працівників, у тому числі організаційні, технічні, економічні та соціальні заходи, передбачені колективним договором, заходи щодо поліпшення умов трудової діяльності на виробництві.

Атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначаються наказом по підприємству, організації, у строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років. Дата і термін проведення чергової атестації визначаються з урахуванням того, що вона має бути завершена до закінчення періоду дії попередньої атестації.

Позачергово атестація робочих місць за умовами праці проводиться у разі докорінної зміни умов і характеру праці з ініціативи власника або уповноваженого ним органу, профспілкового комітету, трудового колективу або його виборного органу, органів Державної експертизи умов праці за участю установ санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров’я України.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.

До складу атестаційної комісії рекомендується включати

головних спеціалістів підприємства (головних інженерів, директорів технічних тощо), працівників відділу кадрів, праці і заробітної плати, охорони праці, органів охорони здоров’я підприємства, представників громадських організацій.

Атестаційна комісія:

— здійснює організаційне, методичне керівництво і контроль за проведенням виконавцями відповідної роботи на всіх етапах;

— формує необхідну правову і нормативно-довідкову базу та організовує її вивчення;

— визначає і залучає в установленому порядку необхідні організації до виконання спеціальних робіт;

— організує складання планів розташування обладнання по кожному підрозділу, визначає межу робочих місць (робочих зон) та надає їм відповідний номер;

— складає перелік робочих місць, що підлягають атестації;

— встановлює на підставі Єдиного тарифно-кваліфікаційного довідника (ЄТКД) чи Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (ДКХПП) відповідність найменування професій і посад працівників, зайнятих на цих робочих місцях, характеру фактично виконуваних робіт.

У разі відхилень назва професії (посади) приводиться у відповідність до ЄТКД або ДКХПП і до трудової книжки вносяться зміни згідно з

Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58;

— порівнює застосовуваний технологічний процес, обладнання, використовувані сировину і матеріали із передбаченими в проектах;

— визначає обсяг необхідних досліджень шкідливих і небезпечних факторів виробничого середовища та організовує ці дослідження, прогнозує та виявляє утворення шкідливих і небезпечних факторів на робочих місцях;

— організує проведення фотографій робочого дня;

— складає Карту умов праці на кожне враховане робоче місце або групу аналогічних робочих місць;

— складає за результатами атестації перелік:

робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад, працівникам яких підтверджено право на пільги і компенсації, передбачені законодавством;

робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад, працівникам яких пропонується встановити пільги і компенсації за рахунок коштів підприємства;

робочих місць з несприятливими умовами праці, на яких необхідно здійснити першочергові заходи щодо їх поліпшення.

Атестаційна комісія виконує свої функції до призначення нового складу комісії при наступній атестації.

Окремо слід звернути увагу на те, що санітарно-гігієнічні дослідження факторів виробничого середовища і трудового процесу проводяться санітарними лабораторіями підприємств і організацій, атестованих органами Держспоживстандарту і Міністерства охорони здоров’я України за списками, що узгоджуються з органами Державної експертизи умов праці, а також на договірній основі лабораторіями територіальних санітарно-епідеміологічних станцій.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі