Теми статей
Обрати теми

Заміщення вихователя дошкільного навчального закладу

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Заміщення вихователя дошкільного навчального закладу

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Як оплатити вихователю дошкільного навчального закладу години заміни, якщо він заміщує іншого вихователя, який перебуває у декретній відпустці? Чи може у такому випадку цей працівник отримувати заробітну плату за виконання роботи на дві ставки? Чи є обмеження?

(смт Власівка, Кіровоградська обл.)

 

Оплата праці вихователів дошкільних навчальних закладів здійснюється відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Пунктом 63 цієї Інструкції установлено, що оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти провадиться виходячи із встановлених ставок заробітної плати (посадових окладів) з урахуванням підвищень, фактичного обсягу педагогічної роботи, доплат та надбавок.

Цим пунктом Інструкції № 102 також передбачено, що обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується.

Згідно з п.п. «є» п. 64 Інструкції № 102 ставка заробітної плати вихователям груп загального типу дошкільних навчальних закладів виплачується за 30 годин на тиждень.

Відповідно до Типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 04.11.2010 р. № 1055, кількість посад вихователів у штатному розписі установлюється залежно від режиму перебування дітей у групах. Зокрема, при 5-денному робочому тижні з перебуванням дітей у групі впродовж 12 годин щодня передбачається 2,06 одиниці посади в розрахунку на одну групу. У ці штатні одиниці вихователів враховано час для передачі зміни по 20 хвилин кожного дня.

У випадку коли передання зміни не відбувається, а один вихователь працює впродовж 12 годин щодня, всі ці години педагогічної роботи мають оплачуватись у повному обсязі. Якщо вихователем виконується робота більш ніж 2 місяці, у тому числі під час відсутності іншого вихователя у зв’язку з його відпусткою по вагітності та пологах та для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років, то при тарифікації такому працівникові встановлюється навантаження в обсязі 60 годин на тиждень, що відповідає нормі годин на 2 ставки заробітної плати.

Якщо ж вихователь замінює відсутнього колегу тимчасово, терміном до 2 місяців, то оплата праці провадиться відповідно до вимог пп. 64 та 73 Інструкції № 102, відповідно до яких додаткова оплата за години педагогічної роботи, виконаної понад встановлену норму, провадиться відповідно до отримуваної ставки заробітної плати в одинарному розмірі з погодинного розрахунку. Годинна ставка визначається шляхом ділення ставки заробітної плати вихователя, встановленої за наслідками атестації, на середньомісячну норму годин, яка у 2012 році складає 125,5 години.

За виконання цієї педагогічної роботи провадиться також виплата надбавки за вислугу років залежно від стажу педагогічної роботи, надбавка за престижність педагогічної праці в розмірі 20 відсотків ставки заробітної плати на загальних підставах пропорційно виконаному обсягу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі