Теми статей
Обрати теми

Лікар не подав документи на чергову атестацію: дії роботодавця

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Лікар не подав документи на чергову атестацію: дії роботодавця

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

У більшості лікарень працює велика кількість лікарів-пенсіонерів, з яких близько 10 % не атестовані більше року. За діючими нормами вони не можуть працювати лікарями-спеціалістами, а від переведення їх на посади лікарів-стажистів відмовляються.

Якими мають бути дії адміністрації лікарні: звільнення таких працівників у зв’язку з невідповідністю займаній посаді чи оплата їх праці як лікарів без кваліфікаційної категорії?

(м. Харків)

 

Порядок атестації лікарів затверджено наказом МОЗ «Про подальше удосконалення атестації лікарів» від 19.12.97 р. № 359 (далі — наказ № 359). Атестація лікарів на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій проводиться за їх бажанням (п. 1.10 наказу № 359). Право на роботу на посаді лікаря за будь-якою спеціальністю мають спеціалісти, які здобули повну вищу освіту за напрямом підготовки «Медицина» за спеціальністю «Лікувальна справа» та спеціалізацію за відповідним фахом.

Відповідно до п. 1.10 наказу № 359 лікарі, які протягом року після закінчення 5-річного строку з моменту попередньої атестації не виявили бажання і не подали документи на чергову атестацію (крім випадків, передбачених п. 4.2 наказу № 359), та лікарі, яким за рішенням атестаційної комісії відмовлено у присвоєнні (підтвердженні) іншої кваліфікаційної категорії, підлягають атестації на визначення знань та практичних навиків з підтвердженням звання «лікар-спеціаліст» після проходження стажування (п. 1.10 наказу № 359).

Таким чином, лікар за 2 місяці до закінчення 5-річного терміну з попередньої атестації має подати відповідні документи для проходження курсів підвищення кваліфікації та атестації. Оплата кваліфікаційної категорії у цьому випадку проводиться до винесення рішення атестаційної комісії про її підвищення (підтвердження) або відміну (п.п. 6 п.п. 2.4.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Якщо документи своєчасно не подані для проходження курсів підвищення кваліфікації та атестації, оплата за категорію припиняється з наступного дня після закінчення 5-річного строку з дати підписання наказу про її присвоєння. У разі відмови лікаря від подання документів на чергову атестацію протягом року після закінчення 5-річного строку з моменту попередньої атестації, він має право займатися медичною діяльністю лише після проходження стажування та атестації на визначення знань та практичних навиків з підтвердженням звання «лікар-спеціаліст». Питання направлення на стажування вирішується протягом року після закінчення 5-річного строку з моменту попередньої атестації. У цей період йому встановлюється посадовий оклад у розмірі, визначеному для лікарів-стажистів (пп. 2 та 4 п.п. 2.2.5 Умов № 308/519).

Порядок направлення лікарів на стажування затверджено наказом МОЗ «Про порядок направлення на стажування лікарів і їх наступного допуску до лікарської діяльності» від 17.03.93 р. № 48. Направлення лікаря на стажування здійснюється управлінням охорони здоров’я на термін від 1 до 6 місяців. Конкретний термін стажування фахівця визначається у кожному окремому випадку органом охорони здоров’я.

Якщо лікар відмовляється пройти стажування, адміністрація має право звільнити його у зв’язку з невідповідністю кваліфікаційним вимогам або перевести працівника за його згодою на посаду середнього медперсоналу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі