Теми статей
Обрати теми

Оплата праці вчителя заочного відділення загальноосвітньої школи

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата праці вчителя заочного відділення загальноосвітньої школи

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Загальноосвітню школу «Центр освіти» включено до міністерського експерименту за різними видами навчання (денна, заочна, вечірня).

Як правильно здійснити оплату праці (надання консультацій) вчителів заочного відділення загальноосвітньої школи?

(м. Кривий Ріг)

 

Оплата праці вчителів заочних шкіл, відділень провадиться відповідно до положень п. 69 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102.

Зазначеним пунктом передбачено, що тарифікація вчителів за роботу з заочниками здійснюється в такому порядку.

У навчальне навантаження вчителя включаються години, передбачені на півріччя навчальним планом на групові та індивідуальні консультації, а також 70 відсотків від обсягу годин, передбачених на прийом усних та письмових заліків. Розрахунок годин у навчальному плані на прийом усних та письмових заліків провадиться на середню кількість учнів 12 осіб, якщо у групі налічується від 9 до 15 осіб, та 18 осіб, якщо у групі налічується від 16 до 20 осіб.

При тарифікації загальна кількість годин, уключених у навчальне навантаження, ділиться на число навчальних тижнів у півріччі. Виходячи з середньотижневого навчального навантаження, вчителю визначається заробітна плата, яка виплачується щомісячно незалежно від фактичного навантаження в різні місяці півріччя.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі