Теми статей
Обрати теми

Доплата за обслуговування комп'ютерної техніки вчителю іноземної мови

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплата за обслуговування комп’ютерної техніки вчителю іноземної мови

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

У кабінеті іноземної мови школи встановлено комп’ютерний клас з 12 машин, існує підключення до мережі Інтернет. Усі роботи з обслуговування машин (програмне забезпечення, дрібний ремонт) у цьому класі здійснює вчитель іноземної мови, оскільки спеціаліста з інформаційних технологій у школі немає.

Чи можна встановити такому вчителю доплату за обслуговування цієї комп’ютерної техніки?

(смт Кача, Нахімовський р-н, м. Севастополь)

 

Основним нормативним документом, за яким на сьогодні здійснюється оплата праці працівників освіти, в тому числі й працівників загальноосвітніх навчальних закладів, є Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

На підставі постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» від 20.04.2007 р. № 643 до вищезазначеної Інструкції № 102 наказом Міністерства освіти і науки України «Про внесення змін до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти» від 11.06.2007 р. № 471 було внесено зміни та доповнення.

Так, відповідно до п. 41 Інструкції № 102 у школах, школах-інтернатах, училищах фізичної культури, вищих навчальних закладах I — II рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах, в яких створені кабінети обчислювальної техніки, вчителям, викладачам та іншим працівникам, на яких покладено обслуговування цієї техніки, провадиться доплата в розмірі 5 — 10 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Конкретний розмір доплати встановлюється керівником навчального закладу за погодженням із профспілковим комітетом залежно від кількості комп’ютерів, кількості викладачів, які обслуговують техніку та інших конкретних умов, що склалися у закладі.

Обмеження , що така доплата може встановлюватися виключно вчителю інформатики, не існує.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі