Теми статей
Обрати теми

Доплата за завідування музеєм гімназії

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплата за завідування музеєм гімназії

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

У загальноосвітньому навчальному закладі (гімназії) створено музей цієї гімназії, присвячений її діяльності, співпраці із закордонними навчальними закладами тощо.

Чи може бути завідувачу цим музеєм встановлено доплату, як це передбачено в позашкільних навчальних закладах? Якщо так, то в якому розмірі?

(м. Херсон)

 

Відповідно до постанови КМУ «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» від 20.04.2007 р. № 643 за завідування паспортизованими музеями позашкільних навчальних закладів передбачено встановлення працівникам, які здійснюють таку роботу, додаткової оплати у розмірі 15 — 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

На виконання цієї постанови до Iнструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Iнструкція № 102), — основного документа, за яким здійснюється оплата праці працівників галузі, наказом Міністерства освіти і науки України «Про внесення змін до Iнструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти» від 11.06.2007 р. № 471 було внесено зміни.

Ще раз звертаємо увагу на те, що така доплата передбачена лише у позашкільних навчальних закладах та за завідування паспортизованими музеями.

Проте слід зазначити таке.

Наказом Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Положення про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів» від 20.07.2004 р. № 601 затверджене Положення про навчальний кабінет загальноосвітніх навчальних закладів. Пунктом 3.3 цього Положення передбачено, що у загальноосвітніх навчальних закладах створюються кабінети: фізики, інформатики, біології, хімії, майстерень трудового навчання, обслуговуючої праці з лабораторними приміщеннями, що прилягають до цих кабінетів, спортивні, актові зали та інші кабінети відповідно до умов і потреб закладу.

Тобто, з огляду на викладене, вважаємо, що серед цих кабінетів може бути й кабінет, присвячений історії цього загальноосвітнього навчального закладу, його діяльності та співпраці із закордонними навчальними закладами. Таке рішення має прийматися керівником навчального закладу із відповідним встановленням особі, яка відповідає за цей кабінет, додаткової оплати за завідування навчальним кабінетом у розмірі 10 — 13 % посадового окладу (ставки заробітної плати), як це передбачено п. 41 Iнструкції № 102. Конкретний розмір доплати встановлюється керівником навчального закладу за погодженням з профспілковим комітетом.

Одночасно звертаємо увагу на те, що відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 16.08.2005 р. № 1/9-427 у середньому кількість оплачуваних кабінетів у районі (місті) становить по загальноосвітніх навчальних закладах I — III ступенів, гімназіях, ліцеях, колегіумах — 16, I — II ступенів — 3.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі