Теми статей
Обрати теми

Оплата додаткової науково-педагогічної роботи завідувачу навчальної лабораторії ВНЗ

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата додаткової науково-педагогічної роботи завідувачу навчальної лабораторії ВНЗ

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Працівник вищого навчального закладу ІІІ — ІV рівнів акредитації обіймає посаду завідувача навчальної лабораторії. У цьому самому закладі він працює ще й на посаді викладача (0,25 штатної одиниці).

Окрім цього, протягом листопада 2011 року такий працівник заміняв тимчасово відсутнього іншого викладача, вичитавши за період його хвороби додатково 105 год.

Чи може бути у такому випадку завідувачу навчальної лабораторії оплачено всі додатково вичитані години за тимчасово відсутнього колегу?

(м. Харків)

 

Посада завідувача лабораторії з основного напряму діяльності (навчальної) відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, належить до педагогічних працівників. Разом з тим згідно зі ст. 30 Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III лабораторії належать до структурних підрозділів вищого навчального закладу. Тому працівник, який обіймає посаду завідувача навчальної лабораторії, є керівником структурного підрозділу вищого навчального закладу.

Статтею 21 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) установлено, що працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін.

Питання роботи за сумісництвом регулюється, зокрема, постановою Кабінету Міністрів України «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.93 р. № 245 (далі — постанова № 245) та Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженим спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28.06.93 р. № 43.

Пунктом 1 постанови № 245 установлено, що робітники, спеціалісти і службовці державних підприємств, установ і організацій мають право працювати за сумісництвом, тобто виконувати, крім своєї основної, іншу роботу на умовах трудового договору. На умовах сумісництва працівники можуть працювати на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина у вільний від основної роботи час.

Водночас п. 2 постанови № 245 передбачено певні обмеження щодо роботи за сумісництвом. Зокрема, цим пунктом установлено, що тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Пунктом 4 постанови № 245 передбачено також обмеження щодо категорій осіб, які не мають права на роботу за сумісництвом. Зокрема, установлено, що не мають права працювати за сумісництвом керівники державних підприємств, установ і організацій, їхні заступники, керівники структурних підрозділів (цехів, відділів, лабораторій тощо) та їхні заступники (за винятком наукової, викладацької, медичної і творчої діяльності).

Тому завідувач навчальної лабораторії може поза межами основного робочого часу займатися на умовах сумісництва викладацькою роботою, заміщуючи таку з науково-педагогічних посад, як викладач.

Відповідно до ст. 50 КЗпП тривалість робочого часу за посадою завідувача навчальної лабораторії становить 40 годин на тиждень. Згідно з Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, затвердженим наказом Міністерства освіти України від 02.06.93 р. № 161 (далі — Положення № 161), тривалість робочого часу викладачів (старших викладачів, доцентів, професорів та інших науково-педагогічних працівників) з повним обсягом обов'язків становить у середньому 36 годин на тиждень при 6-денному робочому тижні й не може перевищувати 1548 годин на навчальний рік.

До кола обов'язків викладачів належить виконання ними протягом цієї тривалості робочого часу навчальної, методичної, наукової та організаційної роботи. Обсяги навчальної роботи (навчального навантаження), а також види методичної, наукової та організаційної роботи відображаються в індивідуальному робочому плані викладача. Переліки видів навчальної, методичної, наукової та організаційної роботи затверджено наказом Міністерства освіти і науки України «Про затвердження норм часу для планування і обліку навчальної роботи» від 07.08.2002 р. № 450.

Відповідно до п. 5.4 Положення № 161 у випадках виробничої необхідності у вищих навчальних закладах III — IV рівнів акредитації викладач може бути залучений до проведення навчальних занять понад обов'язковий обсяг навчального навантаження, визначений індивідуальним робочим планом, у межах свого робочого часу. Додаткова кількість облікових годин встановлюється вищим навчальним закладом і не може перевищувати 0,25 мінімального обов'язкового обсягу навчального навантаження. Зміни в обов'язковому навчальному навантаженні викладача вносяться до його індивідуального робочого плану.

У таких випадках додатково виконаний обсяг навчального навантаження оплаті не підлягає, оскільки такий вид науково-педагогічної роботи виконаний у межах робочого часу за рахунок зміни її видів. Зазначене стосується також викладачів, які працюють на 0,25 одиниці посади за сумісництвом.

Разом з тим абзацом першим Переліку робіт, які не є сумісництвом, затвердженого спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28.06.93 р. № 43, встановлено, що всі працівники, крім основної роботи та роботи за сумісництвом, мають право виконувати роботи, які відповідно до чинного законодавства не є сумісництвом. Пунктом 3 цього Переліку передбачено педагогічну роботу з погодинною оплатою праці в обсязі не більш як 240 годин на рік. Виконання цієї роботи допускається в робочий час з дозволу керівника навчального закладу без утримання заробітної плати (останній абзац цього Переліку).

При цьому диференціації обсягу педагогічної роботи впродовж кожного місяця не встановлено.

Тому у випадку, коли педагогічна робота в обсязі до 240 годин на рік виконувалась з дозволу керівника в межах основного робочого часу за посадою завідувача навчальної лабораторії, а зміни щодо збільшення обсягу обов'язкового навчального навантаження до індивідуального робочого плану за посадою викладача (на 0,25 одиниці посади) не внесено, то така робота оплачується з погодинного розрахунку.

Оплата праці за ці години здійснюється в межах затверджених видатків на оплату праці працівників вищого навчального закладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі